Biološke čistilne naprave brez elektrike - mala čistilna naprava EKO TECH MIKRO

biološke čistilne naprave brez elektrikeBiološke čistilne naprave brez elektrike predstavljajo najbolj ekonomično izbiro med biološkimi napravami. Že sam nakup najboljše čistilne naprave je velik korak proti čistejšemu okolju (predvsem podtalnica), zakaj ne bi te izbire še bolj izkoristili in izbrali tako napravo, ki je že sama zasnovana tako, da doseže visok učinek čiščenja. Biološke čistilne naprave brez elektrike EKOTECH-Mikro se uporabljajo predvsem za vikende, brunarice in tiste sezonske objekte, ki jih manj uporabljamo. Čistilna naprava brez elektrike pride prav tudi tam, kjer so neredno naseljeni objekti, kjer je neenakomeren dotok odpadne vode, kjer je zapletena uporaba aerobnega čiščenja z aktivnim prezračevanjem, in tam, kjer ni možne priključitve na električno energijo.

Delovanje male biološke čistilne naprave brez elektrike

Delovanje male biološke čistilne naprave EKO TECH-Mikro poteka po sistemu počasi pretočnih prekatov in biološkega filtra. Ta dva sistema sta združena v eno enoto za biološko in kemično čiščenje odpadne vode. Ko voda priteče v prvi prekat, se tam opravi predčiščenje. Vsi večji delci se usedejo na dno in počasi razpadajo. Voda nato steče v drugi prekat, odplake pa v bioreaktor, ki je sestavljen iz prezračevalnega sistema in mikroorganizmov. Odplake se nato prelivajo čez čistilne stopnje, pri čemer se voda toliko očisti, da jo lahko spustimo v tla. Postopek čiščenja je popolnoma naraven.

IZDELAVA GREZNICE - EKOHIT

Zgradba biološke čistilne naprave brez elektrike

Čistilna naprava brez elektrike je izdelana iz zelo obstojnega polipropilena. Biološki filter je narejen iz fleksibilnih cevi in elementa razpršitve in upočasnitve vode. Polnilo biološkega filtra je trajno in ga ni potrebno med delovanjem spreminjati ali dopolnjevati. Čistilna naprava brez elektrike nima mehanskih delov, ampak deluje samostojno. Vzdrževanja skoraj ni, kar pomeni nizke obratovalne stroške pri visokem odstotku čiščenja. Čistilna naprava brez elektrike je na voljo v popolni obliki s pohodnim, samonosnim pokrovom. Pokrov se postavi z linijo okoliškega terena, tako da je nemoteč za okolico. Čistilna naprava ali greznica? Vgradnja biološke čistilne naprave brez elektrike lahko poteka tudi v obstoječo greznico, če je ta, seveda, ustreznih dimenzij.

čistilna naprava brez elektrike

SEPTIŠOK - ČISTILO ZA BOLJŠE DELOVANJE ČISTILNIH NAPRAV