Hidrofor se velikokrat uporablja v zgradbah s staro vodovodno napeljavo

Hidrofor je naprava, ki jo sestavljajo pretočna hidrofor črpalka, manometer, tlačno stikalo in raztezna posoda. Ustvarja pravilen oziroma zadosten tlak v vodovodni napeljavi. Princip delovanja je enak kot pri pretočni pumpi, le da ima hidrofor raztezno posodo, v kateri se shranjuje tekočina pod tlakom. Raztezna posoda je sestavljena iz vodnega in zračnega dela. V zračni del se načrpa zrak, ki na tekočino vrši pritisk. Zrak in tekočina sta ločena zato, da se vzdržuje vzpostavljeni tlak, saj tekočina teče pod tlakom tudi ko je pumpa izključena. Pretočne pumpe se med seboj razlikujejo po moči motorja, številu stopenj, tipu rotorjev in po ohišju. S tlačnim stikalom se vklopi pumpa, ko pritisk v raztezni posodi pade pod nastavljeno vrednost, izklopi pa se, ko tlak spet doseže želeno vrednost. Manometer služi za odčitavanje vrednosti in nadziranje delovanja hidroforja. Hidrofor črpalka se uporablja za oskrbovanje tam, kjer ni dovolj pritiska v vodovodnih napeljavah. To je lahko v primeru objektov z zelo staro napeljavo, ki je bila ob gradnji namenjena manjšemu številu porabnikov. Ko se število porabnikov poveča, se sorazmerno poveča tudi poraba vode zato je potreben večji dotok, ki ga omogoča hidrofor. Prav pride v primerih, ko je potrebno oskrbeti višje ležeče napeljave. Črpamo lahko brez problema iz podzemnih rezervoarjev, vodnjakov ali drugih vodnih virov.

hidrofor črpalka


Cena hidroforjev, ki jih imamo v našem asortimentu je zelo ugodna

V naši obširni ponudbi imamo raznovrstne hidroforje po različnih cenah. Cena hidroforja je odvisno od njegove moči in namembnosti. Cena je odvisna tudi od znamke, saj izdelovalci uporabljajo različne materiale, ki se med seboj razlikujejo po vzdržljivosti. V našem asortimentu imamo hišne sisteme Metabo in Gardena, ki so namenjeni uporabi deževnice za pralni stroj ter druge gospodinjske aparate. Skrbijo za avtomatsko oskrbo, z njimi lahko zalivamo vrtove ter črpamo podtalnico. Vgrajen imajo filter in varnostni ventil, ki nudita zaščito pred nesnago in zagotavljata neovirano delovanje.

cena hidroforjev v prodaji


Hidrofor črpalka ima različne moči motorjev, ki omogočajo pretoke do 9000 l⁄h

Najmanjši in z najnižjo ceno je Metabo model, z močjo 900 W, nudi največji pretok 3300 l⁄h, prostornino rezervoarja 24 litrov. Maksimalni delovni tlak je 4,5 bara, ki omogoča maksimalno višino črpanja 45 metrov. Vgrajen motor, ki ni zahteven za vzdrževanje je opremljen z zaščito pred pregretjem, visoko kvalitetni drsni ležaji pa zagotavljajo dolgo uporabno dobo. Model srednje zmogljivosti iz družine Metabo, s srednjo ceno hidroforja in nazivno močjo 1300 W, omogoča maksimalni pretok 6000 l⁄h. Maksimalen pritisk je 5,5 bara, maksimalna višina črpanja pa je 55 metrov. Uporablja se za avtomatsko namakanje vrta z 1-4 brizgalkami, za črpanje in transport podtalnice. Večstopenjski tekač skrbi za najboljšo učinkovitost in zelo tiho delovanje. Njegova zaščita pred preobremenitvijo ščiti motor, da se ne pregreje. Zelo kvalitetno mehansko tesnilo zagotavlja dolgo uporabno dobo, njegovo ohišje je iz nerjavečega jekla. Za polnjenje ob zagonu pumpe ima ločeno odprtino za tekočino. Najkvalitetnejši model Metabo z najvišjo ceno ima indukcijski motor z močjo 1900 W. Ta omogoča hiter pretok, ki je 9000 l⁄h, maksimalna moč črpanja je 51 metrov, rezervoar pa je kapacitete 100 litrov.

HIŠNI HIDROFOR SISTEMI METABO ZA UMAZANO VODO


V našem podjetju je prodaja hidroforjev Gardena kar velika, saj so zelo varčni in učinkoviti

Hišni hidrofor Gardena Classic z najnižjo ceno, ki je najosnovnejši model ima motor z močjo 650 W, nudi pretok 2800 l⁄h kar pomeni, da je energetsko varčen. Nudi črpanje deževnice iz zbiralnikov, iz cistern ter črpanje iz vodnjakov. Samodejni vklop in izklop ter brezstopenjski eko način omogočata prihranek do 15% energije v primerjavi s klasičnim delovanjem. V primeru, da se dotok tekočine prekine, ima avtomatsko termično stikalo za preprečevanje pregretja. Njegov 24 l rezervoar, ni potrebno 5 let nič vzdrževati kar pomeni nobene menjave membrane in nobenega dodajanja zraka. Hidrofor je opremljen s pred filtrom, ki nudi zaščito pred peskom in ostalo umazanijo. Ima tudi proti povratno zaporo. Odzračevalni ventil in velika polnilna odprtina omogočata preprost in hiter zagon. Prodaja najboljših hidrofor sistemov.