Delovanje biološke čistilne naprave brez elektrike za velike energijske prihranke


Delovanje biološke čistilne naprave brez elektrike EKOTECH mikro tehnologija je zasnovano tako, da za svoje delovanje ne potrebuje zunanjih virov energije. Gre za malo energetsko anaerobno biološko čistilno napravo za odpadne vode, ki je izdelana in preizkušena v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo. Kot že samo ime pove, za svoje delovanje ne potrebuje elektrike oziroma priključitve na električno omrežje. Sestavljena je iz počasi pretočnih prekatov in biološkega filtra, ki so združeni v eno enoto, ki biološko in kemično očisti odpadne vode. Prednost je tudi v tem, da filtra ni potrebno menjati. Samo čiščenje v biološki čistilni napravi poteka v dveh fazah: na grobo lahko rečemo, da gre za proces pred čiščenja, ki poteka v treh ločenih prekatih in čiščenje (kapljično) v biološkem reaktorju s filtrom . Filter ni potrebno menjati, saj je voda, ki pride do filtra praktično že očiščena. Filter je potrebno le oprati, kar pomeni tudi velik prihranek. Voda, ki jo spustimo v tla je odlično očiščena, strah pred onesnaženostjo je zato popolnoma odveč. Življenjska doba čistilne naprave brez elektrike je zelo dolga. Z nakupom čistilne naprave brez elektrike boste prispevali k varni in čisti prihodnosti. Biološka čistilna naprava je najboljša izbira za vikende, planinske koče in podobno oziroma tam, kjer je dotok odpadne vode neenakomeren, kjer uporaba čiščenja z aktivnim prezračevanjem zapletena ter na mestih, kjer priključitev na električno energijo ni možna.

Biološke čistilne naprave brez elektrike

DELOVANJE BIOLOŠKE ČISTILNE NAPRAVE

Subvencija za biološke čistilne naprave - pridobite subvencijo in prihranite


Biološke čistilne naprave brez elektrike delujejo samostojno, saj nimajo mehanskih delov. Ker delujejo samostojno, je vzdrževanje minimalno, zato bodo tudi obratovalni stroški minimalni pri visokem odstotku čiščenja. Naprava je izdelana iz kvalitetnega in obstojnega polipropilena, filter pa iz fleksibilnih cevi in elementa, ki razprši in upočasni vodo. Kar pet tipov naših malih čistilnih naprav, ki ustrezajo pogojem za pridobitev subvencije za postavitev malih čistilnih naprav, je tudi na seznamu Gospodarske zbornice.

delovanje biološke čistilne naprave


Mala čistilna naprava EKO SOLID-CLAIR


Mala čistilna naprava EKO SOLID-CLAIR je sestavljena iz kompaktne posode, narejene iz enega kosa, ki je popolnoma vodotesna, robustna in odporna na udarce. Za montažo ne rabi betoniranja in ne zasipanja s peskom. Jamčimo vam dolgo življenjsko dobo male čistilne naprave, nad 50 let. Čiščenje in črpanje vode poteka s pomočjo stisnjenega zraka, delovanje pa je skoraj neslišno. Učinkovitost čiščenja pa je nad 95 %. To je učinkovit in okolju prijazen produkt, ki ne potrebuje veliko skrbi okoli vzdrževanja (enkrat na pol leta je potrebna kontrola) in je enostaven za namestitev.