Hidroforji - hidrofor črpalka poskrbi za samodejno oskrbo z vodo

Hidroforji, hidropaki ali hidroforne črpalke so izrazi, s katerimi poimenujemo naprave, katerih glavni elementi so pretočna črpalka, tlačno stikalo, manometer in ekspanzijska posoda. Hidroforji služijo za črpanje in ustvarjanje pritiska v tlačni vodovodni napeljavi. Najbolj pomembni del hidroforja je pretočna črpalka, ki se med seboj ločijo po izvedbi in širini rotorjev, številu stopenj, ohišju in moči motorja. Tlačno stikalo je edini element, s katerim je mogoče nastaviti obratovalne parametre hidroforne črpalke. Naloga tlačnega stikala je vklop črpalke, ko pritisk pade pod nastavljeno vrednost in izklop motorja, ko pritisk doseže nastavljen zgornji tlak. Vse nastavitve odberemo na manometru in sproti nadziramo delovanje črpalke oz. trenutni pritisk v tlačnem delu črpalke. Največji del predstavlja ekspanzijska posoda, ki uravnava nihanje pritiska zaradi povečevanja oziroma zmanjševanja prostornine vode, obenem pa služi kot nosilec za ostale dele hidroforne črpalke.
Najpogosteje se hidroforji uporabljajo za oskrbovanje višje ležečih vodovodnih napeljav s pravim pritiskom in zadostno količino vode, ki jo lahko črpamo iz vodnjakov, podzemnih rezervoarjev ali drugih nižje ležečih vodnih virov. Lahko pa hidrofor, npr. za umazano vodo, uporabimo tudi za povečevanje pritiska v že obstoječi vodovodni napeljavi.

PREVERITE NAŠE AKCIJE HIDROFORJEV

Hidrofor črpalka - ugodna prodaja hišnih hidroforjev v EKO HIT


Hišni hidroforji so namenjeni oskrbi stanovanjskih hiš s pitno vodo kot tudi za vzdrževanje tlaka v vodovodnih inštalacijah objektov. V podjetju EKO HIT so na voljo hišni hidroforji METABO in GARDENA, s katerimi lahko uporabljate deževnico ali vodo iz drugih virov za sanitarno vodo, pralni stroj in druge gospodinjske aparate. S tem varujete okolje in prihranite denar. Hidrofor črpalka je z robustnim rezervoarjem in pritiskom do 5,5 barov vedno napolnjena z vodo. Z zaščito pred delovanjem brez vode smo poskrbeli za varnost uporabnika in stroja. Hidrofor črpalka je opremljena s filtrom in varnostnim ventilom, ki ščitita stroj pred onesnaženjem in zagotavljata brezhibno delovanje. Naši hišni hidroforji so opremljeni za zanesljivo in varno uporabo, z dolgo življenjsko dobo.

Hišni hidroforni sistem

Prodaja hidroforjev

Oglejte si našo preostalo ponudbo, ki obsega čistilne naprave, zbiralnike za vodo, cisterne in druge izdelke.