Izdelava greznice je opravilo, ki ga velja prepustiti strokovnjakom


Izdelava greznice in izbira ustreznega modela greznice za stanovanjsko hišo ali vikend je ključnega pomena, če želite dolgoročno dobro delovanje in vodotesnost naprave. Običajno so greznice nameščene pod zemljo. Najbolj pogosta zasnova greznice je samonosna, kar pomeni, da je nameščena na pripravljeno betonsko podlago, razen na območjih s podtalnico, kjer je treba tudi stene greznice zabetonirati do višine podtalnice.

Izdelava greznice


Samo strokovna izdelava greznice zagotavlja garancijo za pravilno delovanje


Povsod tam, kjer priklop objekta na javno kanalizacijo ni mogoč, je potrebna izdelava greznice. Na voljo sta dve možnosti: sodobne PVC greznice ali klasične betonske greznice. Cenik betonske greznice, različnih vrst in tipov greznic najdete na spletu. Trikomorna greznica omogoča v prvi fazi čiščenje odpadnih voda kot samostojna naprava, v drugi fazi pa omogoča tudi čiščenje s peščenim filtrom ali rastlinsko čistilno napravo. Izdelava greznice oziroma vgradnja PVC greznice je preprosta, za delovanje ne potrebuje elektrike, je stoodstotno vodotesna im ima dolgo življenjsko dobo. Izdelana je iz lahkega materiala, dodatno betoniranje ni potrebno, zato izdelava greznice ne zahteva uporabe težke gradbene mehanizacije.

UGODNE CENE ČISTILNIH NAPRAV BREZ ELEKTRIKE


Kakšna mora biti greznica v hiši?


Greznica v hiši je lahko zbiralna brez prekatov, dvoprekatna in triprekatna s pripravljenimi vtoki in iztoki. Izdelava greznice, ki je že v osnovi dvoprekatna, omogoča kasnejšo nadgradnjo- predelavo v čistilno napravo v skladu z vsemi predpisi in standardi. Na voljo so različni tipi in različne velikosti za manjša ali velika gospodinjstva.

greznice


Zakaj se lahko zgodi, da se širi smrad iz greznice?


Razlogov, zakaj se pojavi smrad iz greznice je lahko več: prvi razlog je lahko, da je količina vsebin presegla nivo prvega prekata in prehaja v drugi prekat. Poskrbeti bo treba za čiščenje in izpraznitev. Druga možnost je korozija betona, kadar je dotrajana krovna plošča betonske greznice cenik sanacije, oziroma izdelave nove plošče s pokrovi nad greznico najdete na spletu. Tretja možnost je prenizko nastavljen oddušnik, zato preverite, kaj se dogaja v notranjosti naprave. Za več informacij obiščite našo spletno stran: http://www.ekohit.si/