Najbolj iskani model obnovljenih prenosnih računalnikov je HP Elitebook

Če se odločamo za nakup prenosnega računalnika, najbrž ne pomislimo pogosto na nakup rabljenega. Vendar je pri prenosnikih prav tako kot pri avtomobilih – dobro ohranjeni rabljeni prenosniki so pogostokrat dobra alternativa nakupu novega. Zlasti, ko prenosni računalniki prihajajo iz kakovostnejše, poslovne linije, kjer so že v osnovi opremljeni s kakovostnejšo opremo in so jih uporabljala znana velika podjetja kot so Mercedes, Lufthansa, Lloyd, BMW, in podobni, ki svojo računalniško opremo redno in pogosto obnavljajo. Ti rabljeni prenosni računalniki so vrhunske kakovosti in priznanih blagovnih znamk. Po 2-3 letih se v omenjenih podjetjih računalniška oprema zamenja, rabljeno pa sprejmejo podjetja, ki se ukvarjajo z obnavljanjem računalniške opreme najvišjega kakovostnega razreda.

Obnovljeni prenosnik je kot nov

Obnovljeni prenosni računalniki iz velikih podjetij so najprej dobro pregledani, ob čemer se opremo dobro očisti in po posebnih postopkih pobrišejo diski. Poškodovane dele opreme prenosnega računalnika zamenjajo z novimi. Zelo je pomembno, da je oprema fizično odlično ohranjena, prenosniki poslovnih linij so po dveh ali treh letih pogostokrat videti kot novi.

Računalniki priznanih blagovnih znamk imajo zaradi večjih serij, več vloženega znanja in neprestanega razvoja, manj sistemskih napak, vgrajene komponente so standardne in delujejo usklajeno. Tak prenosni računalnik dela tiho in brez napak. Deli zanje so standardni in se jih lahko nabavi.

HP računalnikprenosni računalnik HP

Obnovljeni HP prenosnik za dolgo obdobje brez skrbi

HP računalniki so zelo iskani med obnovljenimi prenosnimi računalniki iz poslovnih linij. Pet do šest let po nakupu takšnega prenosnika, ne boste pomislili na novega. Obnovljene HP prenosnike namreč odlikuje dolga življenjska doba, odlična ohranjenost, na trgu pa so dostopni po zelo ugodnih cenah. Običajno je računalniška oprema za poslovne namene izdelana iz kakovostnejših in trajnejših materialov, zato je njena življenjska doba 3-krat daljša kot pri prenosnih računalnikih, kupljenih v trgovinah. Obnovljeni poslovni HP prenosniki se zlahka primerjajo s trgovinskimi prenosniki, saj je pri njih 10-krat manj reklamacij. Baterije v obnovljenih prenosnih računalnikih HP imajo 1-letno garancijo. Minimalna dolžina delovanja baterij, vgrajenih v obnovljene prenosnike HP, je 2,5 ure.

Najbolj iskani model med obnovljenimi poslovnimi prenosniki je HP EliteBook, ki je univerzalni prenosnik za poslovno rabo. Primeren je za vse poslovne uporabnike, ki pri svojem delu potrebujejo procesorsko in grafično moč, podprti z dovolj zmogljivo baterijo. Ima zelo zanimiv, nekoliko futurističen videz, 15,6 palčni zaslon, zvočnike, veliko tipkovnico in dobro sledljivo ploščico. Vse ostalo je odvisno od konfiguracije. HP EliteBook ni namenjen igranju igric, pač pa je kos zahtevnim nalogam grafičnega oblikovanja, urejanju videov in načrtovanju. Narejen in oblikovan je za pisarniško rabo. Prenosnik EliteBook HP je zaradi aluminijastega ohišja težak skoraj dva kilograma, zato ni najbolj praktičen za prenos v  torbah in nahrbtnikih. Največji del teže pripada zmogljivi bateriji, zaradi česar pa prenosni računalnik dolgo zdrži brez priklopa na električno energijo.

Zagotovila ob nakupu obnovljenih prenosnih računalnikov

Ob nakupu rabljenega poslovnega računalnika dobite 1-letno garancijo. Če je prenosnik še v originalni garanciji proizvajalca, velja pri nakupu tista garancija, ki je daljša. 1-letno jamstvo velja za konfiguracijo prenosnega računalnika, ki je navedena na računu, dodaja se mu lahko le RAM, trdi disk in grafično kartico. Z vgradnjo novih komponent ali posegi v prenosni računalnik, garancije ne velja več. Za doplačilo lahko garancijo podaljšate na dve leti.

Varnost ob nakupu obnovljenega prenosnika

Statistike so pokazale, da se med povprečnimi računalniki, kupljenimi v trgovini, pokvari kar med 6-8 odstotkov računalnikov. Povprečen odstotek pri obnovljenih računalnikih iz poslovne rabe je le 0,7 odstotka. Kar desetkrat manjša možnost je, da se vam bo pokvaril obnovljeni računalnik vrhunske kvalitete kot prenosnik iz trgovine.

Če pa že pride do okvare, imajo ponudniki tovrstnih obnovljenih prenosnih računalnikov na voljo svoj servis. Zaposleni serviserji imajo širok nabor znanja in izkušenj, so strokovno usposobljeni, njihova odzivnost pa je izjemna. 95 odstotkov napak odpravijo v manj kot 48ih urah. 8 od 10 primerov napak se lahko odpravi še s preprostim telefonskim klicem in navodili, ki vam jih serviserji posredujejo med pogovorom.

KATERI RAČUNALNIK KUPITI?