Cisterne za deževnico in čistilne naprave – deževnica je lahko tudi pitna

Cisterne za deževnico so odlična pridobitev vsakega objekta, ki se lahko pohvali z lastnim vrtom. Uporaba deževnice je cenovno izjemno ugodna rešitev, saj se vsi stroški neprestano višajo in komunalne storitve niso nobena izjema. Z vgradnjo čistilne naprave deževnica lahko zadosti tudi potrebam gospodinjstva, saj je mogoče prihraniti do 50 odstotkov pitne vode. Pri tem pa naj omenimo tudi varovanje okolja. 

Če je vaš vrt velik, ali imate veliko porabo vode (več družinskih članov), je pot do prihranka zagotovo vgradnja cisterne za deževnico. Pri tem morate poskrbeti tudi za kvalitetni filter za deževnico, da bo le-ta za uporabo v gospodinjstvu res dobro prečiščena. 

Kljub temu, da so vgrajeni filtri za deževnico, je potrebno nekje na pet do osem let, cisterne za deževnico očistiti, zaradi usedlin ki se nabirajo na dnu. Prepogosto čiščenje pa ni priporočljivo, saj so te usedline pomembne. Kapnica se sproti čisti preko čistilne naprave za deževnico (pretočnega sifona), ki odstrani snovi kot so cvetni prah in drugi prašni delce.

Koristna deževnica – za zbiralnik je cena več kot konkurenčna

V podjetju Armex armature d. o. o., so vam na voljo kakovostne cisterne za deževnico, čistilne naprave oz. filtri in vse ostalo kar potrebujete, če želite storiti nekaj koristnega zase in za naravo.