Čistilne naprave je potrebno kupiti pri priznanih prodajalcih

Čistilne naprave se uporabljajo za čiščenje voda iz gospodinjstev, predstavljajo nadomestek starih greznic. Naše podjetje Armex nudi široko izbiro različnih čistilnih naprav, ki se med seboj razlikujejo glede na način delovanja in kapaciteto. Pred samim nakupom se je potrebno dobro pozanimati o določenih stvareh, saj sistem za čiščenje voda kupujete za nekaj 10 let kar pomeni, da mora biti izdelana iz kakovostnih materialov in vrhunskih komponent. Nakup je najbolje opraviti pri podjetju, ki je na trgu že dlje časa. Priporočamo, da izberete najboljše razmerje med kvaliteto in ceno, saj nizka prodajna cena še ne pomeni, da je nakup dober. Nemalokrat se izkaže, da nizka nabavna cena pomeni višje obratovalne in vzdrževalne stroške v prihodnosti. Kapaciteto male čistilne naprave je potrebno izbrati glede na število oseb v gospodinjstvu, nepravilno dimenzioniranje se bo odražalo v nepravilnem delovanju. Potrebno je izbrati ustrezno mesto postavitve, ki je lahko zelenica ali dvorišče, v vsakem primeru mora biti oddaljenost znotraj 20 metrov.

biološke čistilne naprave

Male čistilne naprave bo potrebno vgraditi vsepovsod, kjer so trenutno stare greznice

Na področjih, kjer ni možno odvajanje odpadnih gospodinjskih voda v javno kanalizacijo, morajo biti nameščene male čistilne naprave. Zakonodaja malih čistilnih naprav zapoveduje, da morajo lastniki objektov, ki niso priklopljeni na javno kanalizacijo, sami poskrbeti za ustrezno ravnanje z gospodinjskimi odpadnimi vodami. Obstoječe greznice bodo primorani zamenjati s sistemi za čiščenje voda. Na področjih, kjer se ne bo gradilo javno omrežje, je odstranjevanje odpadnih voda videti zelo zapleteno. Izbira pravega partnerja in ustreznega sistema pa pomeni za lastnika hiše dolgoročno korist, saj stroški dragih priključnin na kanalizacijo in drago čiščenje odplak enkrat letno, odpadejo. Velja pa še omeniti ekološki vidik investicije, saj male čistilne naprave pripomorejo k ohranjanju čistega okolja oziroma površinskih in podtalnih voda, še posebej tam, kjer ni nobene javne infrastrukture.

male čistilne naprave so primerne tako za uporabo doma kakor na vikendih

Hišne čistilne naprave so narejene iz plastike, kij e zelo vzdržljiva in zanesljiva

Hišne čistilne naprave so narejene iz umetne mase, zato jih zaradi majhne teže preprosto vkopljemo brez uporabe težkih strojev. Prav to je velika prednost na bolj nedostopnih mestih. Določeni modeli so povozni do teže 12,5 ton zato so lahko vgrajeni v dovozne poti ali v dvorišča. Stabilni so tudi na področjih, kjer dosega talna voda do ½ ramenske višine rezervoarja. Njihova gladka notranjost omogoča preprosto čiščenje, so tudi 100% vodotesni. V betonskih rezervoarjih korozije ni mogoče preprečiti, rezervoarji iz plastične mase pa so odporni proti koroziji. Zaradi sodobnih postopkov izdelave imajo plastični rezervoarji življenjsko dobo preko 50 let.

male hišne čistilne naprave

Biološke čistilne naprave so tehnološko napredni izdelki, ki skrbijo za zdravo okolje

Biološke čistilne naprave so v zadnjih letih doživele velik tehnološki razvoj. To so izdelki, ki so opremljeni z sodobnimi sistemi upravljanja, senzorji, raznimi črpalkami in ventili. Ima pa vsa tehnologija poleg dobre, tudi slabo stran, ki je nižja zanesljivost delovanja. Čistilna naprava one2clean je eden izmed izdelkov iz našega obširnega prodajnega programa. Z njo lahko prevzamete odgovornost za pravočasno odstranjevanje odpadne gospodinjske vode, pri tem pa boste tudi skrbeli za svoj proračun in seveda tudi okolje. Model one2clean ima odlično tehnologijo čiščenja odpadnih voda in številne prednosti glede obratovalnih stroškov in varnosti. Uporablja ga že več kot 250 000 zadovoljnih kupcev. Sistem za čiščenje voda one2clean je zelo zanesljiv, nima nepotrebnih dodatkov, saj za opravljanje svoje funkcije potrebuje samo en rezervoar z eno komoro. Proces čiščenja odpadnih voda je dobro optimiziran, zato je poraba elektrike minimalna. Minimalna je tudi količina ostanka blata. Za čiščenje vode potrebuje mala čistilna naprave le tri korake, ves proces pa poteka v eni komori v rezervoarju. Na ta način so odpravljeni vsi nepotrebni črpalni procesi in prav tako vračanje blata. Sistem za čiščenje voda one2clean nikoli ne proizvaja smradu, saj se vsa odpadna voda takoj aktivira s kisikom, za kar poskrbi edinstvena tehnologija. Končni produkt male čistilne naprave je čista obdelana voda brez vonja, ki jo brez skrbi spustimo nazaj v naravo.