Mala čistilna naprava 

Mala čistilna naprava je po svojem delovanju precej podobna komunalni čistilni napravi, saj imata pravzaprav isto nalogo, razlikujeta pa se po tem, da je mala čistilna naprava namenjena predvsem domači uporabi. Zanje se odločajo posamezniki, ki živijo na območjih, kjer ni možnosti priklopa na javno kanalizacijo, zato takšne naprave pogosto srečujemo tudi na vikendih. Gre namreč za cenovno ugodno napravo, ki predstavlja preprosto in najcenejšo rešitev v primeru, ko nimamo možnosti priklopa na javno kanalizacijo.

Male biološke čistilne naprave

Cena biološke čistilne naprave brez elektrike je odvisna predvsem od proizvajalca in od velikosti naprave. 

Biološka čistilna naprava brez elektrike

Biološke čistilne naprave se uporabljajo za čiščenje odpadnih vod in so nadomestilo za stare greznice. Dosegajo odlične rezultate čiščenja z minimalnimi stroški delovanja in visoko močjo čiščenja. 

Izberemo lahko tudi malo čistilno napravo Biorock, ki deluje brez elektrike, uporablja pa se za biološko aerobno čiščenje odpadnih vod iz gospodinjstev. Uporabite jo lahko kot čistilno napravo za vikend, kjer nimate možnosti priklopa naprave na elektriko oziroma je vir elektrike nezanesljiv. Te naprave so izredno zanesljive in se lahko pohvalijo z zelo nizkim ogljičnim odtisom, saj čiščenje odplak poteka povsem mehansko in brez porabe električne energije.Prezračevanje poteka po sistemu naravnega vleka, kar pomeni, da čistilna naprava deluje popolnoma sama. Velika prednost je, da ne potrebujejo praktično nobenega vzdrževanja.

Mala čistilna naprava z zanesljivim delovanjem

Pred nakupom male čistilne naprave se prepričamo, da gre za napravo z zanesljivim delovanjem in kvalitetno izdelavo, preverimo pa tudi življenjsko dobo naprave. Ugodno ceno kvalitetnih čistilnih naprav za hiše ali vikende preverite v podjetju Armex.

male čistilne naprave

Male čistilne naprave so vsekakor vredne nakupa, saj so preproste za vzdrževanje, njihovo delovanje pa je zanesljivo tudi takrat, kadar smo zaradi dopusta odsotni od doma.