Kompostnik - za kaj se uporablja plastični kompostnik?

Kompostnik je odličen pripomoček za pripravo komposta, namenjenega gnojenju. Gre za popolnoma naravno snov, ki vsebuje več kot 15% organskih snovi, ki nastanejo v procesu kompostiranja in prav iz tega razloga, je kompost odlično sredstvo za gnojenje. Odgovorili smo torej na vprašanje kaj je kompostnik, sedaj pa sledi malce težji del - kaj sploh sodi v kompostnik? V kompostnik lahko odvržemo vse organske odpadke z vrta (tudi pokošeno travo in pepel), prav tako pa lahko vanj odvržemo tudi organske odpadke z gospodinjstva.

Odpadki, ki niso organski, torej se v okolju sami ne razgradijo, niso primerni za odlaganje v kompostnik. Sem spadajo različni odpadki, kot so na primer plastika, ostanki tekstila, zdravila in maščobe, zato te snovi odvržite na ustrezno mesto, drugače se hitro lahko zgodi, da bodo neprimerni odpadki poslabšali kvaliteto. Veliko ponudbo plastičnih kompostnikov smo za vas pripravili tudi v podjetju Armex. Vsi pripomočki so dostopni po zelo ugodni ceni in so 100% zanesljivi.

Preprosta uporaba kompostnikakompostnik


Kompostnik - plastični so najpogosteje uporabljeni

Plastični kompostniki zagotovo sodijo med najpogosteje uporabljene. Za njihovo izdelavo se pogosto uporablja eden izmed tipov plastike, ki ga pogosto srečujemo v vsakodnevnem življenju. Gre za polipropilen, iz katerega so izdelani tudi kompostniki iz podjetja Armex. Plastični kompostniki so odporni na UV žarke, kompostiranje je z njihovo uporabo povsem preprosto, zaradi kvalitetnega materiala, iz katerega so izdelani, pa imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Svoj plastični kompostnik si lahko zagotovite v podjetju Armex.


Kompostiranje ni tako težko (ali smrdeče), kot morda mislite

Kompostiranje prinaša veliko prednosti, saj s kompostom pridobimo gnojilo iz preperelih organskih odpadkov in prsti, ki pozitivno koristi našim rastlinam pri njihovi rasti. V naših gospodnjstvih nastaja kopica organskih odpadkov, ki pa jim lahko dodelimo novo vlogo. Kompost je dragoceno sredstvo še posebej za kmete in vrtnarje, saj jim omogoča tudi boljšo letino njihovega pridelka. Vse to pa prispeva k večji rasti z manj vode - in posledično cenovno ugodnejšemu ustvarjanju hrane, cvetja in drugih rastlin. Z našimi kompostniki bo ustvarjanje organskega gnojila plodno in enostavno.


hitri kompostnik za enostavno kompostiranje


Kompostnik, ki je prava prodajna uspešnica

Kompostnik s preverjeno zanesljivostjo in z dvodelnim pokrovom za polnjenje je prava prodajna uspešnica, ki je idealen pripomoček za 4-člansko družino. Ponaša se z veliko prostornino (kar 280 litrov), izdelan pa je iz polipropilena. V podjetju Armex si lahko ogledate tudi vsestranske in kvalitetno izdelane kompostnike za travo. Smo vas navdušili za kompostiranje? Odkrijte našo ponudbo kompostnikov na naši spletni strani! Nudimo tudi cisterne za vodo in biološke čistilne naprave! Lepo vabljeni!