Biološke čistilne naprave, ki delujejo brez elektrike

Biološke čistilne naprave so namenjene čiščenju odplak. V današnjem času je še vedno veliko govora o problematiki čiščenja odpadnih problem, ki postaja vse bolj pereč problem. Kljub vse večji skrbi za okolje le-tega še vedno preveč obremenjujemo, zato na tem področju nastaja zmeraj več zakonov in predpisov, s katerimi poskušamo ohraniti čisto okolje. Ker v praksi srečujemo vse več parcel brez možnosti priključka na javno kanalizacijo, je v tem primeru smiselno razmisliti o vgradnji biološke čistilne naprave, ki prinaša številne prednosti. Zelo pogosta izbira so biološke čistilne naprave brez elektrike s samodejnim delovanjem, ki so prisotne po vsem svetu in so na trgu na voljo že vsaj 20 let. Način delovanja se razlikuje od načina delovanja biološke čistilne naprave, ki za svoj zagon in delovanje zahteva uporabo električne energije. V prvi stopnji delovanja se s postopkom sedimentacije voda očisti trdnih in ne tekočih snovi, nakar po povsem naravni poti prehaja v bioreaktor, kjer se očisti s pomočjo posebnih medijev, vgrajenih v reaktor. V samem procesu čiščenja biološke čistilne naprave brez elektrike se uporablja zrak, ki se dovaja preko cevi. Ker za dovajanje zraka ne potrebujemo kompresorja, prav tako ne potrebujemo priklopa na električno energijo, na tak način pa lahko v primerjavi s klasičnimi biološkimi čistilnimi napravami prihranimo bistveno več. Vzdrževanje celotnega sistema je minimalno, glede na izredno visoko stopnjo očiščenosti vode pa so stroški obratovanja in vzdrževanja minimalni. Biološke čistilne naprave, ki delujejo brez elektrike in se uporabljajo za čiščenje odpadnih voda iz gospodinjstev ter drugih objektov, katerih izpusti so podobni gospodinjskim odpadnim vodam, so odličen, okolju prijazen nadomestek starih greznic.

Biološke čistilne naprave

Preberite si več

Biološke čistilne naprave prinašajo številne prednosti

Večina bioloških čistilnih naprav priznanih proizvajalcev dosega odlične rezultate čiščenja ob minimalnih stroških delovanja. Ob tem imajo izjemno visoko moč čiščenja, za priklop oziroma vgradnjo pa ne potrebujemo nič drugega kot povezovalne cevi od objekta do čistilne naprave in iz čistilne naprave v ponikalnico ter eno prosto cev za zračne cevi. Nakup biološke čistilne naprave brez elektrike je cenovno ugodnejši od kanalnega priključka, predvsem, kadar je govora o podeželju. Pričakujemo lahko, da bo izbrana čistilna naprava priznanega proizvajalca zanesljivo delovala več let, vendar pa se moramo predhodno pozanimati o pravilnem načinu vzdrževanja, s katerim lahko preprečimo nastanek težav in morebitnih dodatnih stroškov. Biološko čistilno napravo običajno vgradimo le enkrat v življenju, zato vam v podjetju Armex svetujemo, da se pred nakupom dobro pozanimate o tehničnih značilnostih ter načinu delovanja in vzdrževanja. Le tako boste deležni največje robustnosti, dobrega tesnjenja in dolge življenjske dobe izbrane biološke čistilne naprave brez elektrike.

Biološke čistilne naprave brez elektrike

Vas zanima več?

Nemčija je vodilna država na področju tehnike za odpadne vode

Ali ste vedeli, da je nemška tehnologija na prvem mestu, kadar se pojavi potreba po najboljši zanesljivosti in kvaliteti vode? Biološke čistilne naprave nemških proizvajalcev se zato uporabljajo po vsej Evropi, vključno s Slovenijo in veljajo za najboljše proizvode na tem področju. Ena izmed takšnih je tudi biološka čistilna naprava one2clean, sestavljena iz rezervoarja z eno 2/3 pregradno steno, zaradi česar ni potrebe po črpanju v reaktorski del, niti vračanja aktivnega blata. Z uporabo one2clean tehnologije se kompletne odpadne vode takoj obdelajo s kisikom, ki se ga dovaja s puhalom v napravo, ob pravilni uporabi pa iz nje nikoli ne smrdi. Biološka čistilna naprava one2clean in številne druge so na voljo tudi v ponudbi podjetja Armex, v katerem vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri.