Pošlji povpraševanje

Greznice-cena dvo, troprekatnih, zbiralnih greznic in čistilnih naprav

Greznice so namenjene zbiranju odpadnih voda iz gospodinjstev oz drugih objektov z odpadnimi vodami. Večina greznic vrhunskega nemškega proizvajalca Graf GmbH je pred-pripravljenih na kasnejšo predelavo odpadne vode iz gospodinjstev oz drugih objetov s pomočjo bioloških čistilnih naprav, ki se uporabljajo za čiščenje tovrstnih odpadnih voda iz vseh vrst objektov. Cena greznic za odpadno vodo, je odvisna od njihove velikosti in izvedbe. Najnižjo ceno imajo dvoprekatne, medtem ko je cena troprekatnih greznic ali zbiralnih greznic nekoliko višja in odvisna od njihove velikost. Otto Graf GmbH, proizvaja tako manjše, kot tudi večje zbiralne izvedbe, katere se namenjene zbiranju odpadnih voda pri objektih z nizko porabo vode oz večjih objektih z večjo količino odpadnih voda. Za tovrstne greznice zakonodaja določa, da morajo imeti 100% zaprt sistem, brez možnosti izpusta v naravo.

greznice zakonodaja

Biološke čistilne naprave kot nadgradnja oz nadomestek

Uporaba bioloških čistilnih naprav so lahko nadgradnja dvo ali troprektnih greznic oziroma njihov nadomestek. Dvo in troprekatne izvedbe so namenjene čiščenju odpadnih voda iz gospodinjskih in drugih objektov, katerih izpusti so podobni gospodinjskim odpadnim vodam. Večinoma njih je pred pripravljenih za predelavo v čistilno napravo za mehansko čiščenje odpadnih voda s podaljšano fazo čiščenja - sistem SBR.

Cena greznic in bioloških čistilnih naprav Graf GmbH

Kvaliteta in cena greznic, nemškega proizvajalca Otto Graf GmbH, je tržno zelo konkurenčna, ter jih odlikuje visoka kvaliteta izdelave, nizka teža in enostavna montaža brez vijakov. Njihova stabilnost je preizkušena z evropskim standardom DIN EN 12566-1 in so proizvedene pod TÃœV nadzorom, kar pomeni, da imajo TÃœV-a testiran certifikat. Trajno tesneje preprečuje smrad, zaradi specialnih profilnih tesnil. Tovrstna tesnila dokazano 100% preprečujejo smrad iz greznice. Material iz katere so izdelane cisterne so iz 100% recikliranega polietilena, kar pomeni stabilnost za podtalnico, zato je nemški proizvajalec Otto Graf GmbH, tudi dobitnik nagrade s strani poklicnega združenja za plastiko in izdelkov široke porabe (FKVV). Osnovni rezervoarji Otto Graf so namenjeni zbiranju odpadnih voda in predstavljajo cenovno najboljšo rešitev za zbiranje odpadne vode, tako za majhne hiše z občasnim bivanjem kot tudi druge uporabnike, ki imajo nizko porabo vode. Dobavljive so s pohodnim ali povoznim pokrovom, njihova vgradnja pa je zaradi njihove majhne teže enostavna in mogoča na vseh vrstah terenov, brez potrebe uporabe dvigal. Vse izvedbe imajo patentirano posebno hitro povezavo, ki omogoča enostavno montažo brez vijakov in so razširljive po potrebi, kar pomeni, da je mogoče sestavljati rezervoarje med seboj. Tako jih je mogoče po potrebi razširiti celo do prostornine do 10.000 litrov, oz jih zložiti v manjše kapacitete.

cena cisterne za greznice

Vrste zbiralnih greznic Otto Graf in zakonodaja

Zbiralne greznice Otto Graf Carat, Platin, Rondus, Herkules, Cristall ali Columbus so odlična rešitev za majhne hiše ali vikende, kot tudi velike objekte, katere morajo v skladu z veljavno evropsko zakonodajo biti izdelane kot zaprt sistem. Vse izvedbe izdelave v podhodni ali podvozni izvedbi imajo optimalno geometrijo in odlično statiko, ki zagotavlja visoko stabilnost, zato imajo tudi odobritev nemškega inštituta za gradbeno tehniko (DIBt - Deutsches Institut für Bautechnik). Različne cisterne za greznice imajo prilagojeno namensko izvedbo in in so tako primerni za vgradnjo v zelo nizko globino, vgradnjo v težavne oz problematične terene s prisotno visoko podtalnico, vgradnjo v področja z vodo v plasteh oz vgradnjo v kamnita področja . Njihove skupne lastnosti so to, da so popolnoma ekološke in ne predstavljajo nobene ekološke grožnje ter ne prepuščajo smrad v okolico. Poleg omenjenih lastnosti imajo prednost tudi v tem, da predstavljajo najboljšo rešitev po dostopni ceni, tako za male kot velike objekte. Vse cisterne, ki se vgradijo v zemljo, so izdelane v enem kosu, so biološko neoporečne in imajo dolgo življenjsko dobo. Ob nakupu prejmete 15 let garancije.

NADGRADNJA GREZNICE V ČISTILNO NAPRAVO PO ZAKONODAJI