Pošlji povpraševanje

Male čistilne naprave: cenik, komu so namenjene in katero izbrati

Male čistilne naprave vse pogosteje nadomeščajo stare greznice. Čeprav je sprva kazalo, da bodo pri objektih, kjer ni izvedljiva priključitev na kanalizacijsko omrežje, potrebne že do konca leta 2017, pa se je kasneje rok za vgradnjo nekoliko podaljšal. Zdaj zakonodaja predvideva, da imate v opisanih primerih čas do konca leta 2021. Ker pa se ta rok vse bolj približuje, mnogi pospešeno zbirajo informacije, povezane z nakupom male čistilne naprave. Cenik je nedvomno eno tistih vprašanj, ki številne še posebej zanima. Vendar pa cenik zagotovo ne bi smel biti edino, na kar bi morali biti pozorni pri izbiranju male komunalne čistilne naprave

Delovanje male komunalne čistilne naprave – je nujna elektrika?

Pogosto vprašanje tistih, ki se odločajo za investicijo, je, ali lahko male čistilne naprave delujejo brez elektrike. Pri večini modelov na tržišču niso vgrajene električne komponente. Za klasično čiščenje odpadnih voda, ki nastajajo v gospodinjstvih, tako načeloma ni potrebna priključitev na električno omrežje oziroma kakršna koli poraba elektrike. Kljub temu pa je možna izjemno visoka moč delovanja, ki običajno temelji predvsem na izrabi naravnega vleka in gravitacije.

kakšen je strošek izgradnje male komunalne čistilne naprave?

Male čistilne naprave se lahko v določenih primerih vgradijo kar v greznico

Za mnoge je razveseljiva novica tudi ta, da je mogoče male komunalne čistilne naprave velikokrat vgraditi kar v obstoječo greznico. To namreč pomeni kar precejšen prihranek časa in energije. Da bi se izvedla tovrstna predelava, morata biti sicer v osnovi izpolnjena dva pogoja. Greznica mora biti jasno najprej dovolj velika, poleg tega pa mora prestati test vodotesnosti.

najboljše male čistilne naprave

Kje najboljše male čistilne naprave, hkrati pa ugoden cenik?

Vsaka situacije je vsaj malce specifična, zato je težko podati univerzalen odgovor tistim, ki sprašujejo, katere so trenutno najboljše male čistilne naprave na tržišču. Prav zato je pomembno, da poiščete ponudnika, ki ima dovolj znanja in izkušenj, da vam bo pri izbiri pomagal s strokovnimi nasveti. V podjetju Armex armature d.o.o. iz okolice Ljubljane oziroma Ivančne Gorice vam zagotavljamo, da se posvetimo zahtevam vsake posamezne stranke. Pomagali vam bomo, da pridete do resnično najboljše male čistilne naprave za svoje potrebe. Hkrati pa vas bo razveselil naš cenik, na katerem boste našli zelo konkurenčne cene, še posebej z upoštevanjem vrhunske kakovosti vseh modelov iz ponudbe. Ena najbolj priljubljenih opcij z našega cenika oz. iz prodajnega programa je zagotovo naprava Clearfox, ki zadošča za čiščenje odplak do 16 oseb. Poleg tega, da deluje povsem brez elektrike, ne potrebuje niti kemičnih preparatov. Tudi v primeru, da so dotoki odpadne vode neredni, je njeno delovanje izvrstno, moč čiščenja pa je vseskozi izredno visoka. Njena vgradnja je zelo preprosta (po potrebi obstaja opcija nadzemne vgradnje), podobno pa velja za zagon in poznejše vzdrževanje. Dodatne informacije v povezavi s tem modelom in z vsemi drugimi iz ponudbe najdete na naši spletni strani. Seveda pa se lahko v primeru potrebe po dodatnih pojasnilih kadar koli obrnete na nas.

male čistilne naprave: cenik in subvencija

Možna subvencija za male čistilne naprave – cenik tako še ugodnejši

Za konec bi želeli opozoriti še, da vam subvencija za male čistilne naprave pomaga pri zmanjšanju stroškov investicije. Tako bi bilo škoda, da ne bi izkoristili te opcije, ki je pogosto na voljo ob vgradnji male čistilne naprave. Cenik našega podjetja je sicer vedno oblikovan z mislijo na stranke, vendar se obenem zavedamo, da tu ne gre za investicijo, ki bi si jo večina zmogla privoščiti povsem brez razmišljanja o finančnem vidiku. Pametno je torej, da spremljate razpise na strani Eko sklada. Subvencija bo poskrbela, da bo naš že v osnovi ugoden cenik male čistilne naprave še nekoliko dostopnejši!