Filtri za pitno vodo so primerni tudi za prečiščevanje deževnice

Filtri za vodo so lahko različnih vrst. Tokrat se želimo osredotočite na tiste, ki so namenjeni (dodatnemu) prečiščevanju deževnice. Tu seveda poznamo več podtipov, s čimer ciljamo na različne lastnosti, ki jih imajo posamezni filtri za vodo. Cenik je tako odvisen predvsem od tega, za kako kompleksne izvedbe gre oziroma kako temeljito opravijo svoje delo …

filter za vodočistilni filter

Osnovne naloge, ki jih imajo čistilni filtri za vodo oz. deževnico

Filtriranje deževnice običajno zajema dva tipa postopkov, in sicer mehanski ter kemični del. V prvi fazi se prepreči vstop delcem z večjim primerom, kasneje pa še manjšim delcem. Nato se zagotovi, da niso prisotne prevelike količine klora, insekticidov in pesticidov. S filtri za pitno vodo torej zagotovimo, da deževnica ne predstavlja več nikakršnega tveganja za zdravje ob zaužitju, obenem pa ima prijeten vonj in okus. Posamezni modeli imajo lahko nato še določene specifične funkcije. Pred izbiro se je zato vedno smiselno posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo na podlagi vaših konkretnih zahtev in pričakovanj svetoval, katera različica bi bila najprimernejša za vas.

VEČ O ZBIRANJU IN FILTRIRANJU VODE SI PREBERITE TUKAJ!

Filtri za pitno vodo omogočajo optimalen izkoristek deževnice

Pogosto imamo pri zbiranju deževnice v posebnih rezervoarjih oziroma zbiralnikih v mislih to, da jo bomo kasneje uporabili za zalivanje vrta. Samočistilni filtri za pitno vodo pa poskrbijo, da uporabnost deževnice brez posebnega napora močno poveča. To je torej vsekakor izjemno pametna investicija, ki se vam bo večkratno povrnila. Deževnico boste brez težav uporabljali pri številnih opravilih in potrebah, ki se pojavljajo v običajnem gospodinjstvu. S tem boste naredili nekaj dobrega za svoj mesečni proračun, obenem pa za okolje.

Koliko stanejo kakovostni samočistilni filtri za vodo (cenik)

Vas zanimajo resnično kvalitetni samočistilni filtri za vodo? Cenik zagotovo ne bi smel biti nekaj, kar bo igralo odločilno vlogo pri izbiri. V mislih imejte, da gre za dolgoročno investicijo. Zares kakovostni filtri za pitno vodo vam bodo na dolgi rok prihranili precej denarja, četudi boste morali ob samem nakupu zanje odšteti nekoliko več. Seveda pa je konkreten strošek ob nakupu v največji meri odvisen od karakteristik, ki jih imajo posamezni filtri za pitno vodo. Stroški bodo razumljivo nekoliko višji, če gre za zelo napredne izvedbe, namenjene specifičnim industrijam.

Učinkoviti čistilni filtri za vodo za gospodinjstva ali industrijo

V podjetju Armex smo za vas pripravili tri možnosti. V naši ponudbi vas čakajo trojni filtri za pitno vodo EKO – TRIO, UV-sterilizator in podpultni filter za pitno vode BRAVO (v paketu še dodatna pipa). Slednjega sestavljata dva vložka za filtriranje. Prvi skrbi za odstranjevanje mehanskih delcev, in sicer tistih, ki so večji od 5 mcr. Tako se odstranijo pesek, rja, mulj, usedline itn. Za izdelavo drugega vložka je bilo uporabljeno aktivno oglje, njegova funkcija pa je odstranjevanje pesticidov, klora itn. Odstrani še delce, katerih velikost presega 0,3 mcr. Pomembno je poudariti, da v pitni vodi na koncu ostanejo za zdravje pomembni minerali, kar je vsekakor pomembna prednost tega sistema. Če potrebujete predvsem odstranjevanje mikroorganizmov iz deževnice, priporočamo sterilizator, ki je opremljen z UV-žarnico. Uporaben ni samo v gospodinjstvih, ampak tudi v mnogih industrijah, na primer v farmacevtski in kemijski ter prehrambni. Izbira najustreznejše opcije je potemtakem odvisna od tega, kako velike delce želite odstranjevati, kakšen bo osnovni namen uporabe deževnice ipd. Zaupajte nam svoje želje in pomagali vam bomo poiskati najboljšo rešitev, hkrati pa vam zagotavljamo najugodnejše razmerje med kakovostjo in ceno. Vabljeni, da si ogledate še druge izdelke iz naše ponudbe: pretočne in zbiralne greznice, sodobne biološke čistilne naprave (vključno z malimi, ki za svoje delovanje ne potrebujejo elektrike), rezervoarje za deževnico različnih dimenzij in ponikalne sisteme.