Rokavice iz lateksa za enkratno uporabo poskrbijo tako za varnost kot higieno

Rokavice iz lateksa za enkratno uporabo so elastične, raztegljive, udobne za nošenje in se običajno zelo prilegajo rokam, seveda ob predpostavki, da je rokavica prave velikosti. Rokavice iz lateksa za enkratno uporabo s svojo gladko površino in teksturirano površino predela prstov zagotavljajo dober občutek prijemanja.
Zaščitne rokavice iz lateksa za enkratno uporabo so pripravne in ekonomične, odporne na blage kisline, baze, alkohol in na mnoge z vodo razredčene kemikalije; nudijo odlično mehansko odpornost. Rokavice so izdelane iz 100% lateksa. Zaščitne rokavice iz lateksa za enkratno uporabo so zelo primerne za stik s prehrambenimi izdelki, natančna sestavljanja, kontrolo izdelkov, čiščenje, pri delu v farmaciji, v laboratorijih, sestavljanje elektronskih in drugih občutljivih izdelkov.
Poškodbe rok in prstov so med najpogostejšimi poškodbami pri delu, saj ni opravila ali delovnega procesa, pri katerem ne bi uporabljali rok. Zato je zaščita rok nujna. Poleg zaščitnih lateks rokavic vam v trgovini Trgos nudimo tudi usnjene in bombažne rokavice ter delavske rokavice iz lateksa, poliamida, klorovlaken in nitrila.

Bombažne rokavice za najrazličnejšo uporabo doma in v službi

Zaščitne bombažne rokavice so zračne in udobne, obenem pa nudijo tudi nežno zaščito rok. Bombažne rokavice so navadno iz tanjšega materiala, zato so zelo primerne za fina dela, delo v elektroindustriji, laboratorijih, farmaciji, prehrambeni industriji, gostinstvu, za fotografsko delo in čiščenje. Lahko se uporabljajo kot podrokavice. Barva zaščitnih rokavic iz bombaža je običajno bela.

Delavske rokavice iz lateksaDelavske rokavice izberemo glede na naravo dela

Zaščitne delavske rokavice je v prvi vrsti treba izbrati glede na naravo vašega dela oz. tveganj za poškodbe, katerim ste med opravljanjem dela izpostavljeni. Včasih potrebujemo le zaščito pred različnimi snovmi ali nesnago, včasih pa moramo svoje roke zaščititi tudi pred udarci in drugimi poškodbami, in takrat nam še posebej prav pridejo usnjene ali bombažne rokavice.
Glede na resnost poškodb so zaščitne delavske rokavice po pravilniku razporejene v tri kategorije: kategorija 1 predstavlja manjša tveganja, kategorija 2 srednja tveganja, kategorija 3 pa kompleksna tveganja. Zaščitne delavske rokavice so na voljo v različnih velikostih, pri določanju velikosti pa sta pomembni dve meri: obseg dlani ter dolžina dlani, ki se meri od vrha sredinca do zapestja. Ustrezno velike rokavice, ki se popolnoma prilegajo vaši roki, nudijo toliko bolj optimalen oprijem.

Obiščite prodajalno Trgos, kjer vas čaka kakovostna zaščitna oprema po ugodni ceni. Vabljeni.