Zaščita za glavo - zaščitna gozdarska čelada in varilna maska

Zaščitna čeladaKo beseda teče o zaščitni opremi, ljudem pogosto najprej pride na misel zaščitna čelada. In ne zaman, saj je glava izpostavljena številnim nevarnostim pri delu. Tako kot velja za ostala zaščitna sredstva (zaščitne rokavice, očala, delovna obutev in obleka, zaščita dihal, zaščita sluha ...), je tudi zaščitna čelada zakonsko določena, saj morata tako delavec kot delodajalec zagotoviti pri delu ustrezno varovalno opremo. Določena je tudi kakovost takšne opreme, saj je tako kakovost materialov kot njihova uporaba bistvenega pomena. Najpogosteje se čelada uporablja v panogah, kot so gozdarstvo, gradbeništvo, energetika, kemična industrija, jeklarska industrija, rudarstvo itd., v splošnem pa povsod, kjer obstaja nevarnost, da se iz različnih razlogov poškoduje glava.

Gozdarska čeladaGozdarska zaščitna čelada je nepogrešljiva pri delu v gozdu

Vsako zgoraj omenjeno področje dela zahteva posebno zaščito, zato je se tudi gradbena zaščitna čelada razlikuje od tiste za gozdarje. Gozdarska čelada mora biti zračna, ergonomsko oblikovana, izdelana seveda iz vrhunskih materialov, obenem pa je opremljena z vizirjem oziroma masko za zaščito obraza, ter glušniki za zaščito sluha. Dobra čelada za gozdarje ima tudi ščitnik za vrat, zaščito za sonce, trak proti potenju in še marsikatero lastnost, ki olajša delo v gozdu ter zaščiti delavca.

GOZDARSKE ČELADE IN VARILNE MASKE

Varilna maskaVarilna maska - zaščitite obraz in oči pri varjenju

Če ste že kdaj skušali variti brez zaščitne maske ali poznate koga, ki se je tega lotil, potem veste, kako resne so lahko poškodbe. Pri varjenju je bolj kot čelada pomembna varilna maska, ki zaščiti vaš obraz in oči. V trgovini Trgos so na voljo različni modeli, ročne in naglavne maske, nekatere tudi z nastavitvijo nagiba. Prav posebna pa je tako imenovana varilna zaščitna čelada. To je polikarbonatna čelada, ki je samozatemnilna in služi zaščiti pri varjenju, le da ne gre za masko, temveč za čelado, ki se samodejno zatemni v 0,5 ms.

Trgos d.o.o. | Zaščitna čelada, varilna maska, gozdarska čelada - povezave do naše spletne strani: