Zaščitna oprema, obutev in oblačila za gozdarje - gozdarska čelada nepogrešljiva

Zaščitni delovni čevljiDelo v gozdu sodi med najbolj nevarna dela, zato je še toliko bolj pomembno, da poskrbimo za ustrezno varovalno opremo. Zaščitna oprema in oblačila bodo gozdarju zagotavljala maksimalno zaščito tako proti morebitnim škodljivim okoljskim dejavnikom kot tudi pred možnimi poškodbami pri delu. Za zaščito telesa bodo poskrbela zaščitna oblačila in obutev, za gozdarje pa je še posebej nepogrešljiva gozdarska čelada z zaščitno mrežico in glušniki, ki varuje glavo pred padajočimi vejami. Dobra gozdarska čelada je opremljena tudi s ščitnikom za vrat, zaščito pred soncem in trakom proti potenju.

Na noge delavca v gozdu sodijo zaščitni delovni čevlji ali gozdarski gumijasti škornji. Kakovostna obutev ima tudi zaščito proti urezu, ojačano kapico prstov, oporo gležnja in rebrasti podplat.

PONUDBA ZAŠČITNIH OBLAČIL

Zaščitna oprema in oblačila kakovostna in čim bolj opazna

Gozdarska čeladaZaščitna oprema in oblačila morajo biti izdelana iz kakovostnih in trpežnih materialov, obenem pa morajo ustrezati vsem predpisanim varnostnim standardom. Skrbeti moramo tudi za njihovo redno vzdrževanje, v primeru poškodb pa je zaščitnoopremo za gozdarje treba zamenjati.

Zaščitna oblačila za gozdarje sestavljajo gozdarske hlače, gozdarska čelada, gozdarska jakna oz. bluza in gozdarske rokavice. Biti morajo čim bolj opazna, zato so navadno svetlih barv ali pa imajo pasove živih barv. Če takšnih oblačil nimamo, potem oblečemo odsevni jopič.

Za zaščitna oblačila za gozdarje veljajo posebna varnostna merila. Gozdarske hlače imajo tako med zgornjo in spodnjo plastjo blaga posebno plast nitastega materiala, ki ustavi verigo motorne žage in tako prepreči poškodbo noge. Tudi gozdarska jakna oz. bluza ima na prsnem delu, ramenih in na rokavih posebno zaščito. Uporaba posebnih gozdarskih rokavic, opremljenih z vlakni proti urezu in z dobrim oprijemom, varuje roke pred poškodbami, jih ohranja tople ter s tem preprečuje delovne bolezni.

Zaščitna oblačila za gozdarje
Gozdarska varovalna obutev - zaščitni delovni čevlji

Gozdarska varovalna delovna obutev omogoča varno hojo po gozdnih poteh in po brezpotjih ter ščiti pred poškodbami pri delu z motorno žago. Gozdarski čevlji imajo trd gumijast podplat z grobim profilom in jasno izraženo peto. Podplat preprečuje zdrs na spolzkem terenu in nudi dober oprijem na vseh vrstah tal. Podplat mora imeti protiprebodno zaščito, ki ščiti pred vbodi s tal. Gozdarski zaščitni delovni čevlji morajo segati visoko preko gležnjev. Takšni čevlji ne prepuščajo vode, izdelani pa so tako, da ščitijo pred vrezi z motorno žago na celotnem ogroženem območju. Prsti so na primer zaščiteni s kovinsko kapico. Za delo v vlažnih gozdovih se uporabljajo gozdarski škornji, ki imajo enake zaščitne elemente kot gozdarski čevlji.

Kakovostna zaščitna oprema, oblačila in obutev za gozdarje v Trgos d.o.o. Vabljeni!