Zaščitne delovne obleke, obutev in oprema za varno in udobno delo


Varnost na delovnem mestu ni nekaj samoumevnega, zato je uporaba zaščitne delovne obleke obvezna za vsakega zaposlenega, še posebej če ta svoje delo opravlja na manj varnih delovnih mestih in bi lahko brez ustrezne zaščite resno ogrozil svoje zdravje.
Pri izbiri ustrezne delovne obleke se moramo najprej osredotočiti na to, kako močno smo izpostavljeni neki nevarnosti in kako ogroženo je vaše zdravje. Izjemno pomembno je, da delovne obleke zadostijo vsem varnostnim kriterijem in da hkrati nudijo tudi udobje in funkcionalnost ter enostavno vzdrževanje. Ne delovna oprema ne delovne obleke delavca ne smejo ovirati med delom in ga na kakršen koli način ogrožati. Pri tem nikar ne pozabite, da je na prvem mestu vaša varnost, zato raje izberite visoko kakovost in ne nizko ceno. Če je treba, pretiravajte. Odločitev pri nakupu ustrezne delovne obleke in obutve vam lahko olajšamo tudi mi.
Podjetje Trgos je priznano podjetje za delovno zaščito z bogatim izborom različnih proizvodov. Naš prodajni program obsega vsa zaščitna sredstva od glave do pete. Medtem ko bodo udobna in funkcionalna profesionalna delovna oblačila zaščitila vaše telo, bo delovna obutev ščitila vaše noge. Za varen in stabilen korak bodo poskrbeli visoki in nizki zaščitni delovni čevlji s kapico ter gumijasti čevlji. Poleg oblačil lahko pri nas dobite tudi vso ostalo zaščitno opremo in delovna varovala, kot so zaščitna očala in zaščitne čelade, ki ravno tako kot zaščitna obleka zagotavljajo varno in udobno delo.

Delovna oblačila


Delovna obleka in obutev za vse poklice

Delovna obutev omogoča varno in udobno delo, zato je njena izbira odločilnega pomena. Pri izbiri zaščitne delovne obutve, kot so na primer delovni čevlji s kapico, moramo biti izjemno pozorni, saj moramo upoštevati vse dejavnike in morebitne nevarnosti, ki spremljajo naše delo. Delo in delovni pogoji so zelo raznoliki, zato je temu primerno tudi zaščitnih čevljev na trgu veliko. Zaščitni čevlji so označeni z različnimi standardi, ki točno pojasnjujejo lastnosti obutve. Medtem ko imajo zaščitni čevlji, označeni s standardom EN ISO 20345, zaščitno kapico - delovni čevlji s kapico, pa standard EN ISO 20347 označuje obutev brez zaščitne kapice, zato jih imenujemo delovni čevlji. Oba standarda tudi označujeta, da je zaščitna obutev antistatična, odporna na olja in goriva ter da ima v petnem delu funkcijo blaženja energije.

Zaščitna delovna obutev za gasilce in gozdarje pa ima še nekatere druge oznake zaščite. Še posebej pomembna je zaščitna oprema pri gozdarjih, saj je narava njihovega dela zelo nevarna. Varno hojo po gozdnih poteh in brezpotjih omogočata jasno izražena peta ter trd gumijast podplat z grobim profilom, ki preprečuje zdrs na spolzkem terenu in nudi dober oprijem na vseh vrstah tal. Kovinska kapica v sprednjem delu čevlja pa nudi zaščito prstom. Zaščitni delovni čevlji s kapico morajo segati visoko preko gležnjev, da lahko noge gozdarja zaščitijo tudi pred poškodbami z motorno žago.

OGLEJTE SI ŠE PONUDBO ODSEVNIH OBLAČIL

Kakovostni visoki in nizki delovni čevlji s kapico

Delovna oblekaV naši prodajalni vam je na voljo kakovostna delovna obutev: visoki in nizki delovni čevlji s kapico ter gumijasti škornji. Zelo udobni so nizki in visoki delovni čevlji ROCK/TORNADO. Zgornji del je izdelan iz usnja, kapica čevlja je iz jekla, jeklen S3 podplat pa je protizdrsen in odporen na olja. Bolj športna delovna obutev so visoki in nizki zaščitni čevlji ISSA. Ti delovni čevlji so prav tako izdelani iz usnja, protizdrsen podplat pa je iz poliuretana. Na voljo so v sivi barvi. Nizki zaščitni čevlji INTRUDER so usnjeni delovni čevlji, njihov podplat pa deluje antivibracijsko in antistatično. Tudi nizki zaščitni čevlji TROPEA in visoki zaščitni čevlji VIBO imajo antivibracijski PUR podplat. Visoki in nizki delovni čevlji PANDA pa imajo celo neprebojen podplat. Vodoodporna delovna obutev STOPRAIN je uporabna v gradbeništvu, kmetijstvu in kemijski industriji. Antistatičen reliefni podplat vsebuje jeklo, ki ščiti pred predrtjem. Iz jekla je tudi kapica čevlja.