Zaščitne obleke: naložba v varnost je vedno pametna odločitev

Zaščitne obleke se morajo uporabljati v skladu z ustreznimi varnostnimi predpisi; izpostavljenost nevarnim snovem ali delcem, ki lahko povzročijo poškodbe, zahteva resen in odgovoren pristop. V primeru da vam delodajalci ne zagotavljajo ustrezne zaščitne obleke, prilagojene vašemu delovnemu mestu, ki mora vključevati tudi potrebno dodatno opremo in kvalitetno obutev, jih je na to vsekakor smiselno opozoriti. Konec koncev sta na kocki vaša varnost in zdravje.

Zaščitne oblekeSpecializirani ponudniki zaščitnih oblek ponujajo bogato izbiro

Včasih pa zgolj nošnja zaščitne obleke ni dovolj ... V mislih imamo primere, ko je zaščitna obleka sicer na voljo, vendar je ta nekakovostna ali celo poškodovana, zato ne more opravljati nalog, ki bi jih morala, na dovolj visokem nivoju. Prav zato je pomembno, da so zaščitne obleke izbrane premišljeno. Najbolje je, da izberete ponudnika, ki ima dovolj izkušenj na področju prodaje zaščitnih oblek, saj boste le tako zares prepričani o kakovosti in vzdržljivosti oblačil. Specializirani ponudniki vam poleg tega ponujajo pester izbor oblačil za zelo različna dela, na voljo pa so vam tudi različni modeli in velikosti. Zaščitne obleke se vam morajo namreč povsem prilegati, sicer se varnostno tveganje poveča.

Zaščitna obleka za varjenje še posebej pomembna

Med najbolj iskane vrste zagotovo sodi zaščitna obleka za varjenje. Pri tem opravilu se namreč pojavljajo mnoge nevarnosti za poškodbe, zato naj bo zaščitna obleka za varjenje skladna s predpisanimi varnostnimi standardi. Kakovostna zaščitna obleka za varjenje bo pokrila vaše celotno telo in vas obvarovala pred stikom z ognjem in pred škodljivimi UV-žarki.

NA STRAN