Odsevna oblačila: odsevni telovnik in drugi kosi oblačil

Odsevna oblačila so zasnovana precej preprosto. Zanje je namreč ključno predvsem to, da so izdelana v hitro opaznih barvah, kot sta na primer oranžna in rumena, ki ju je mogoče relativno enostavno zaznati tudi v nočnem času, ter da so opremljena z odsevnim trakom. Kljub navidezni preprostosti pa je funkcija odsevnih oblačil, ki jih sestavljajo delovne hlače in vrhnji del, izjemno pomembna.


Primerna odsevna oblačila lahko rešujejo življenja odsevna oblačila

Delo na cesti je povezano s precejšnjim varnostnim tveganjem. Že trenutek nepazljivosti ima lahko usodne posledice, zato je treba pred začetkom del dobro razmisliti, kako delavcem zagotoviti optimalno varnost. Pomemben delež pri tem imajo zagotovo ustrezna delovna oblačila. Cena odsevnih oblačil je pravzaprav zelo nizka, če upoštevate, kako pomembno vlogo igrajo pri zagotavljanju varnosti. Odsevna oblačila so tako vsekakor osnova, kar pa velja tudi za opozorilni trak, s katerim markiramo področje dela.

ZAŠČITNA OBLAČILA ZA GOZDARJE


Odsevni telovnik še posebej pomemben

odsevna oblačila delovne hlače
Posebno pozornost pri izbiri odsevnih oblačil si zagotovo zasluži odsevni telovnik. To sicer ne pomeni, da odsevne hlače niso pomembne, vendar je običajno odsevni telovnik najbolj izpostavljen in tako v največji meri vpliva na vidnost delavca. V podjetju Trgos smo med bogato ponudbo raznolikih delovnih oblačil uvrstili tudi odsevni telovnik, ki zagotavlja takojšnjo opaznost. Opremljen je z dvema vzporednima odsevnima pasovoma v srebrni barvi, ježki pa omogočajo prilagajanje posamezniku, zato je telovnik tudi udoben za nošenje. V hladnejših mesecih pa bo boljša izbira odsevna jakna, ki jo prav tako najdete v naši ponudbi. Odsevna jakna poskrbi za še boljšo vidnost delavcev, saj se odsevni trakovi nahajajo tudi na rokavih, obenem pa nudi zaščito pred mrazom in vetrom. Zagotavljanje varnosti in udobja ter skrb za zdravje delavcev pa je obenem tudi investicija v njihovo večjo storilnost, zato vam ne sme biti žal niti centa, ki ga namenite nakupu kvalitetnih delovnih oblačil in opreme.