Zaščitne čelade in ostala zaščitna oprema


Zaščitne čelade so bistven del zaščitne obleke in opreme, ki jo dobavljamo v podjetju Trgos. Podjetje Trgos je bilo ustanovljeno leta 1990 z namenom, da oskrbi delavce različnih panog s specializirano delovno zaščitno opremo. Med našo ponudbo najdete:

Na voljo pa vam je tudi ostala oprema za delo (predpasniki, nakolenčniki, gamaše, opozorilni trakovi in table, torbe za orodje, pasovi idr.), ki vas varuje od glave do pet.


Pomembnost zaščitne čelade


Na delovnem mestu se pojavljajo nepričakovane nesreče, ki jih večkrat ni mogoče preprečiti, lahko pa uspešno zavarujemo najpomembnejši del telesa - glavo. Zaščitne čelade so nujno potrebne pri marsikaterem delu v industriji. Večino poškodb glave lahko preprečimo, če uporabimo primerno zaščitno čelado. Nudijo zaščito pred udarci, padci težke opreme na glavo ter ščitijo glavo v primeru padca. Zaradi naglavne zaščite so delavci bolj vidni tako podnevi kot tudi ponoči, tako pridejo prav tudi v primeru dela na ali ob cesti. Ob tem nudi primerna zaščitna čelada tudi več zračnosti kot druga kapa in varuje delavca pred premočnim soncem.


zaščitne maske

ZAŠČITNA OPREMA IN OBLAČILA


Zakaj uporabljamo zaščitne maske


Zaščitne maske so nujno potrebne pri delu z nevarnimi snovmi, ki jih lahko vdihnemo, kot so na primer plini, topila, trdne in prašne snovi, dim, ki nastane pri varjenju in gorenju, kemikalije v prahu in spreju ipd. Zaščitne maske pomenijo zadnji korak pri zaščiti in jih uporabimo šele, ko zadostimo vsem ostalim potrebam po varnosti, kamor spadajo tudi kontrola nevarnih snovi in dobro prezračevanje. A zmeraj ni mogoče odstraniti vseh za dihala nevarnih dejavnikov in takrat je uporaba zaščitne maske in respiratorjev nujna. V podjetju Trgos so vam na voljo različni modeli (polovične maske, polobrazne maske, maske za enkratno uporabo). Preverite ponudbo: http://www.trgos.si/si/zascitna-oblacila-d28.shtml.