Varnostni brezrokavnik naj bo funkcionalen in varen

Varnostni brezrokavnik nemara marsikdo podcenjuje, saj mnogi na varnostni brezrokavnik gledajo kot na modni dodatek. Ljudje razumejo predvsem pomen odsevnega brezrokavnika, ki ga uporabljamo, če se gibljemo po cestišču ali v bližini cestišča. Varnostni brezrokavnik pa je lahko tudi delovni brezrokavnik. Delavski brezrokavnik torej nima le pomena dodatne shranjevalne kapacitete zaradi svojih žepov. V določenih razmerah je namreč delovni brezrokavnik ključen tudi pri varnosti. Poleg rokavic za delo ali delavskih hlač ima torej tudi delovni brezrokavnik svojo vlogo in pomen, kot je to denimo pri gozdarskem brezrokavniku.

Varnostni brezrokavnik Varnostni brezrokavnik je le delček večje sestavljanke

Vsak kos oziroma del delovno-varnostnih oblačil oziroma opreme ima svojo vlogo, funkcijo oziroma pomen. Prav tako je tudi pri varnostnem brezrokavniku. V razmerah, ko je hladno, vendar delovne razmere zahtevajo bolj svobodne in gibljive roke, je prav delavski brezrokavnik tisti, ki omogoči to nujno potrebno kombinacijo. Del varnosti pri delu je namreč to, da so delavcu omogočena zadosti topla in varna oblačila in delovni brezrokavnik je tu lahko ključnega pomena. Posebne razmere so tudi pri delu v gozdu. Tudi tam je potrebno z gozdarskim brezrokavnikom gozdarjem zagotoviti normalno in varno delo. Gozdarji so še posebej izpostavljeni, zato je ključnega pomena, da imajo gozdarji ustrezne odsevne brezrokavnike.

Odsevni brezrokavnik ključnega pomena za varnost v prometu

Vse premalokrat se zavedamo, da lahko v navidezno vsakdanji situaciji, v kateri dolga leta vsak dan ni nobenih težav, pridemo v položaj, zaradi katerega se znajdemo v nevarnosti. V razmerah na avtocesti denimo se ob okvari avtomobila lahko primeri, da se vsi potniki znajdejo v veliki nevarnosti. Ključno je, da imamo v vozilu takrat na razpolago dovolj odsevnih brezrokavnikov. Varnostni brezrokavnik je namreč lahko tisti, ki nam v takšnem položaju reši življenje. Odsevni brezrokavnik v tem primeru sicer ni delovni brezrokavnik, a je naša varnost kljub temu odvisna od njega.

delovni brezrokavniki