varnostni brezrokavnikBrezrokavniki, varnostni brezrokavniki in ostala delovna oblačila


Brezrokavniki spadajo med osnovna delovna oblačila, ki jih potrebujemo na gradbiščih in v industriji. Narejeni so iz lahkega materiala, ki nas ne ovira pri delu ter nam pušča proste roke, a telo varuje pred vetrom in mrazom, varnostni brezrokavniki pa dodatno opozarjajo na nas ter nas varujejo pred nesrečami. Hkrati nudijo brezrokavniki s funkcionalnimi žepi dodaten prostor za shranjevanje in odlaganje orodja ter ostalih pripomočkov, ki jih moramo imeti ves čas na dosegu roke.

NE POZABITE NA ZAŠČITNO ČELADO


Med ostala delovna oblačila, ki so nujno potrebna na delovnem mestu v gradbeništvu, industriji in drugje, spadajo zaščitne čelade, varilna maska, delovne hlače, dežne hlače, gozdarska zaščitna oprema, delovna obutev, med dodatke pa spada zaščita za oči (vizirji in zaščitna očala), zaščita dihal (respiratorji in obrazne maske) ter zaščita za sluh (ušesni čepki, glušniki).


Brezrokavniki - vrste


Poznamo več vrst brezrokavnikov. Med njih spadajo klasični delovni ter visoko vidljivi varnostni brezrokavniki. Klasični brezrokavniki pokrivajo zgornji del telesa v primeru hladnega vremena. Kadar je mrzlo, a vseeno potrebujemo proste roke, lahko izberemo tudi toplejše brezrokavnike iz flisa. Varnostni brezrokavniki pa so vidnejši tudi v slabših vremenskih pogojih, tako da nas drugi ljudje na delovnem mestu takoj opazijo.

brezrokavniki


Pomembnost varnostnih brezrokavnikov


Brezrokavniki spadajo med delovna oblačila, ki pokrivajo zgornji del telesa ter puščajo roke proste, kar omogoča večji in lažji manever. Ob tem imajo našite praktične žepe, ki jih lahko uporabimo za shranjevanje orodja, ki ga bom kmalu potrebovali. A praktičnost ni edina funkcija brezrokavnikov. Zaščitni brezrokavniki varujejo zgornji del telesa, odsevni brezrokavniki pa omogočajo večjo vidnost. Da nas drugi vidijo je še posebej pomembno pri delu na in ob cesti ter na gradbiščih, saj lahko marsikatero poškodbo preprečimo že s tem, da nas drugi udeleženci pri delu ali v prometu hitro opazijo.


V podjetju Trgos nudimo visokokakovostna delovna in varnostna oblačila, s katerimi boste na delovnem mestu bolj vidni in zavarovani. Preverite ponudbo na naši spletni strani:http://www.trgos.si/si/en-standardi-d27.shtml.