Zaščita sluha z ušesnimi čepki in glušniki

Medtem ko zaščiti oči, rok in glave posvečamo relativno veliko pozornosti, pa je zaščita sluha navadno na zadnjem mestu ali pa nanjo celo kar pozabimo. A posledice prevelikega hrupa so lahko zelo hude. Nenehna izpostavljenost lahko privede celo do oglušitve. Zato so zakonske določbe o tem izjemno natančne, zaščita sluha pa je ena najpomembnejših varnostih določb pri delu. Od intenzivnosti zvoka je odvisno, za kakšno obliko zaščite se odločite, ne gre pa pozabiti na to, da je treba ušesa zaščititi ne le pred hrupom, temveč tudi pred vetrom, prahom, vdorom vode in različnimi tujki.

Zaščita sluha

Zaščita sluha in zakonske določbe

Ušesni čepkiDo okvar sluha (delne ali popolne) lahko pride bodisi zaradi dolgotrajne izpostavljenosti hrupu bodisi zaradi kratkotrajne izpostavljenosti izjemno močnemu hrupu. Natančno so zakonsko določene mejne vrednosti ter zaščita sluha pri delu, pri čemer lahko kot zaščita služijo ušesni čepki ali glušniki. Osem ur so lahko na primer delavci izpostavljeni hrupu v višini največ 85 decibelov, z naraščanjem hrupa pa se čas seveda zmanjšuje: obremenitvi 103 decibele je lahko delavec izpostavljen le 7 minut.. Slušna zaščita seveda ni zgolj odgovornost delodajalca na delovnem mestu ali pa zaposlenega. Svoje zdravje je treba zaščititi tudi pri delu doma.

UŠESNI ČEPKI IN GLUŠNIKI PO UGODNIH CENAH

Zaščita sluha - primerna sredstva za varovanje zdravja

GlušnikiSlušna zaščita, za katero se odločite, je predvsem odvisna od razmer, v katerih jo boste potrebovali. V podjetju Trgos so vam v ta namen na voljo tako ušesni čepki kot glušniki. Prvi so lahko silikonski ali poliuretanski, delujejo pa tako, da jih stisnemo in vstavimo v slušni kanal. Na voljo so tudi ušesni čepki, ki so za lažjo uporab povezani z lokom. Glušniki pa so sestavljeni iz dveh naušnikov, ki sta med seboj povezana z lokom, ki je nastavljiv. Med številnimi sredstvi boste lahko izbrali tiste, ki vas bodo ustrezno zaščitili pred hrupom, ki ste mu izpostavljeni. Poleg zaščite sluha imamo za vas na voljo tudi ostala zaščitna sredstva: zaščitne čelade, varilne maske, delovne rokavice, očala, delovne kombinezone, obutev ...- skratka vse, kar potrebujete za varno delo.

Trgos d.o.o. | Zaščita sluha, ušesni čepki, glušniki - povezave do naše spletne strani: