Zaščitna očala in zaščitne maske

Zaščitna očala

Poleg poškodbe rok in prstov pri delu zelo pogosto prihaja tudi do poškodb obraza in oči. Takšne poškodbe so lahko še posebno neprijetne, zato so zaščitna očala, vizir ali maske nujne pri vsakem delu, ki lahko pripelje do poškodb obraza. K sreči se po naših izkušnjah ljudje tega vedno bolj zavedajo in vse manj je tistih, ki le zamahnejo z roko in si rečejo - 'ah, saj lahko delo opravim tudi, ne da bi kupil očala za zaščito obraza ali oči'. Nekajkrat morda res, a slej ko prej se bo zgodilo nekaj neprijetnega ali nepredvidenega in takrat bo prepozno.

ZAŠČITNE MASKE, VIZIRJI IN OČALA

VizirZaščitna očala in vizir za zaščito pred mehanskimi poškodbami

Pri izbiri zaščitnih očal je pomembno predvsem to, kakšno delo boste z njimi opravljali. Če gre za opravilo, pri katerem zaradi različnih delcev, ki letijo po zraku, potrebujete zaščito pred mehanskimi poškodbami, so vam na voljo zaščitna očala in zaščitne maske, ki ščitijo pred različnimi delci. Takšni je na primer vizir za gozdarje, ki ga lahko namestite tudi nad čelado. Očala za zaščito potrebujete pravzaprav v izjemno veliko primerih, od dela v laboratoriju, različnih delavnicah ali del na terenu. Z njimi preprečite, da bi do poškodbe oči prišlo zaradi večjih ali manjših trdnih delcev in tekočin, s specialnimi očali pa seveda preprečite tudi druge nevarnosti.

Zaščitne maske in očala za specialna dela

Zaščitne maske

Posamezna dela zahtevajo od izvajalca še dodatno zaščito oči in obraza. Takšno je na primer varjenje ali delo v izjemno vročih razmerah. Zaščitna očala, zaščitne maske ali vizir mora biti v tem primeru izdelan tako, da je primeren za specifične razmere, v katerih se delo opravlja. Nujno je, da ustrezni zaščiti razmislite že pred delom, saj se v nasprotnem primeru pogosto zgodi, da pride do poškodb, žal pogostokrat tudi trajnih. Obiščite trgovino Trgos in se posvetujte z našimi uslužbenci, ti vam bodo znali svetovati, kakšna očala in drugo zaščitno opremo potrebujete (zaščitna čelada, oblačila, delovne zaščitne rokavice, zaščita sluha ...).

Trgos d.o.o. | Zaščitna očala, vizir, zaščitne maske - povezave do naše spletne strani: