Delovne obleke in zaščitni čevlji - pomembna zaščitna oprema

Bogat prodajni program podjetja Trgos d.o.o. obsega pestro izbiro zaščitne opreme, ki omogoča varno in udobno opravljanje dela. Obvezna zaščitna oprema vsakega delavca je sestavljena iz zaščitne delovne obleke, ki poskrbi za zaščito telesa, ustrezne delovne obutve ter ostale opreme, katere najpomembnejši del je zagotovo zaščitna čelada. Za zaščito nog pa bodo poskrbeli gumijasti škornji ali pa delovni čevlji. Nekateri med njimi imajo tudi posebno zaščitno kapico.

Zaščitne delovne obleke je treba izbrati s precejšnjo mero pozornosti, saj je od izbire odvisna naša varnost. Delavci na manj varnih delovnih mestih so po zaslugi ustrezne delovne obleke zaščiteni pred različnimi vplivi okolja, ki ogrožajo njihovo zdravje. Glavna naloga zaščitne delovne obleke je torej varnost, pomembna kriterija pa sta tudi udobje in funkcionalnost. Tako delovna oblačila kot zaščitni čevlji morajo delavcu omogočati neovirano gibanje, prav tako pa zaščitna oprema ne sme vplivati na vaše delo in počutje.

Zaščitni čevlji
Zaščitni delovni čevlji, gumijasti škornji in natikači

Ko izbiramo ustrezno delovno obutev, moramo upoštevati vse dejavnike in morebitne nevarnosti, ki spremljajo naše delo. Le tako bodo lahko delovni čevlji nudili kar največjo zaščito, hkrati pa tudi dovolj udobja.

Ker se tako delo kot delovni pogoji med seboj razlikujejo, je na trgu velika izbira zaščitne delovne obutve. Za lažjo izbiro je zaščitna delovna obutev označena z različnimi standardi, ki opredeljuje lastnosti določene obutve. Standard EN ISO 29345 tako na primer določa, da so zaščitni čevlji tisti, ki imajo zaščitno kapico, delovni čevlji pa te kapice nimajo. Tako za zaščitne kot delovne čevlje velja, da so antistatični, odporni na olje in goriva, poleg tega pa imajo v petnem delu funkcijo blaženja energije.

Zaščitna oprema, oblačila in zaščitni čevlji za gozdarje

Delo v gozdu sodi med najbolj nevarna dela, zato je še toliko pomembneje, da poskrbimo za ustrezno varovalno opremo. Kakovostni in trpežni materiali delovne obleke morajo ustrezati vsem predpisanim varnostnim standardom. Med zgornjo in spodnjo plastjo gozdarskih hlač se nahaja posebna plast nitastega materiala, ki ustavi verigo motorne žage in tako prepreči poškodbo noge. Proti urezom motorne žage so odporni tudi zaščitni čevlji, ki imajo ojačano kapico prstov, oporo gležnja in rebrasti podplat. Tako je pot po gozdnih poteh in brezpotjih varnejša.

Po kakovostne delovne obleke, obutev in zaščitno opremo v trgovino Trgos. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Trgos d.o.o. | Delovne obleke, zaščitni čevlji, zaščitna oprema - povezava do naše spletne strani: