Delovna oblačila: kombinezon, delavske hlače, brezrokavnik in ostala oblačila


Delovna oblačila so namenjena zaščiti delavcev, zato je izredno pomembno, da so kakovostna in trpežna. Popolno varnost na delu na manj varnih delovnih mestih lahko zagotovimo le s premišljeno izbranimi delovnimi oblačili, ki morajo dosegati tudi za to določene standarde. Varnost na delovnem mestu ne sme biti samoumevna, zato je potrebno dobro premisliti, katera delovna oblačila bomo izbrali za določene poklice, ki veljajo za manj varne. Zaščitna delovna oblačila (delovni kombinezon, delavske hlače, jakne, odsevni brezrokavnik itd.), delovna obutev in ostala oprema zaposlenim morajo zagotavljati maksimalno zaščito pred različnimi negativnimi vplivi okolja, ki lahko ogrozijo njihovo zdravje. Delovna oblačila morajo v prvi vrsti zadostiti varnostnim kriterijem, obenem pa morajo biti tudi udobna in funkcionalna. Predvsem je pomembno, da delavca ne ovirajo pri delu.

Delovne zaščitne hlače

VEČ O ZAŠČITNIH DELOVNIH OBLAČILIH


Specializirani smo za delovno zaščito!

Podjetje Trgos d. o. o. je priznano podjetje za delovno zaščito, ki ima na zalogi veliko količino delovno zaščitnih sredstev in velik izbor različnih proizvodov. Poleg delovnih oblačil lahko pri nas dobite tudi zaščitne rokavice, vse za zaščito oči in sluha, vse za zaščito glave in dihal, delovno obutev in dežna oblačila. Naš prodajni program zato zajema vsa zaščitna sredstva, da boste pri svojem delu varni od glave do pet. Poleg osnovnih delovnih oblačil in obutve pa lahko pri nas dobite tudi vsa ostala varovala, kot so varnostni pasovi, vrvi, sponke itd. Na zalogi imamo vedno preko 50 vrst različnih delavnih rokavic, najmanj 10 vrst različnih delavnih brezrokavnikov ter delavna oblačila lastne blagovne znamke. Ker se zavedamo, da so delovna oblačila izredno pomembna za varnost pri delu, vam priporočamo, da si izberete kakovostna oblačila in opremo. Pri izbiri vam lahko pomagamo tudi mi, ki smo vam vedno na voljo v naši trgovini, kjer vam bomo s strokovnimi nasveti pomagali pri izbiri primernih delovnih oblačil za vaš poklic.


Varno delo je uspešno delo

Zavedamo se, da je varnost pri delu zelo pomembna. Določeni poklici zahtevajo primerna delovna oblačila, ki lahko zagotovijo optimalno varnost. Takšna sta, na primer, poklica varilca ali gozdarja. Naša ponudba obsega različna delovna oblačila. Delovni kombinezon s kapuco ali brez, ki je izdelan iz različnih materialov. Izberete lahko delovni kombinezon iz poliestra in bombaža, v ponudbi pa je tudi delovni kombinezon iz poliamida/klorovlakna. Opremljeni so lahko z žepi, zadrgo in neti. Nekateri modeli delovnih kombinezonov imajo tudi dodatne žepe in zadaj elastiko v pasu. Na voljo so vam delovni kombinezoni v različnih barvah in velikostih. Na zalogi imamo tudi veliko delovnih hlač. Hlače so vam na voljo z naramnicami ali brez naramnic, prav tako kakor delovni kombinezon so tudi hlače opremljene s funkcionalnimi žepi za shranjevanje različnih stvari in pripomočkov.

Delovne hlače, jakne, majice, odsevni brezrokavnik in ostala visokovidljivostna oblačila

Za delo v neugodnih vremenskih razmerah ali v temi potrebujete visokovidlivostna oblačila, kot so odsevni brezrokavnik ali visokovidljivostna jakna. Z njimi boste tudi v najbolj neugodnih razmerah vidni ostalim, zato bo nevarno delo veliko bolj varno. Nudimo vam različne modele delovnih hlač, jaken, majic, brezrokavnikov in ostalih delovnih oblačil. Delavske hlače ščitijo noge pred umazanijo in lažjimi poškodbami. Po zaslugi številnih funkcionalnih žepov in zank pa hlače opravljajo tudi funkcijo delovnega pripomočka. Tako kot velja za vsa zaščitna delovna oblačila, je tudi pri izbiri delavskih hlač na prvem mestu kakovost, sledita pa udobje in funkcionalnost. Ponudimo vam lahko različne modele hlač. Izbirali boste lahko med delavskimi hlačami iz 100-odstotnega bombaža, iz mešanice bombaža in poliestra ali iz poliamida/klorovlaken.

Delovna oblačila za zaščito


Zaščitna oprema in oblačila za varilce

Varjenje je izredno nevarno delo, zato je izredno pomembno, da je varilec ustrezno zaščiten, kar pomeni, da mora imeti kakovostna delovna oblačila in ostalo zaščitno opremo. Poleg delovnega kombinezona je pomembno, da varilec nosi tudi zaščitne rokavice in zaščitna očala oziroma masko. Ker so zaščitne varilne maske namenjene zaščiti obraza in oči, so pravzaprav še bolj pomembne kakor čelada. Našo ponudbo delovnih oblačil in zaščitne opreme za varilce in ostalo ponudbo si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer so vam na voljo tudi informacije o materialih, dobavljivih velikostih in barvah. Za več informacij pa se obrnite na naše zaposlene, ki vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri primernih oblačil in obutve.


Kaj potrebuje gozdar za varno delo v gozdu?

Pri nas lahko dobite prave gozdarske hlače in jakne, ki ustrezajo sodobnim standardom zaščite pri delu in so označena s CE ter so v skladu s standardom EN 381. Poleg gozdarskih hlač in jaken pa med zaščitna oblačila za gozdarje prištevamo tudi gozdarske rokavice. Delo v gozdu je fizično in psihično zelo zahtevno in nevarno ter terja odlično telesno pripravljenost in dobro usposobljenost. Zaščitna oblačila za gozdarje so izdelana iz najboljših materialov, ki odvajajo odvečno vlago in ščitijo pred zunanjimi vremenskimi vplivi, mrežica pa ščiti proti urezu verige. Za gozdarske hlače in jakne veljajo visoki varnostni kriteriji. Tkanine dihajo in se hitro sušijo, izpostavljeni deli pa so dodatno okrepljeni, žepi so uporabno razmeščeni in imajo zadrge, s katerimi se odpirajo in zapirajo odprtine za zračenje. Takšna oblačila imajo tudi raztezne cone in odsevna mesta.