Zaščitna oprema naj bo človeku prijazna, a funkcionalna

Zaščitna oprema je splošen izraz za raznovrstno delovno zaščitno opremo, kot so na primer zaščitna delovna oblačila (delovni kombinezon, delovne hlače z naramnicami, itd.), rokavice (od protiureznih gozdarskih do rokavic za enkratno uporabo), osebna zaščitna oprema (zaščita sluha, zaščita dihal, zaščita oči, zaščita glave, itd.) ali vse za varno delo na višini. V podjetju Trgos imamo vedno na voljo vso možno delovno zaščitno opremo od glave do pete. Naša poslovna politika je, da nudimo najboljšo kvaliteto za najugodnejšo ceno. To pomeni, da v primeru, da boste potrebovali rokavice za enkratno uporabo, mi stremimo k temu, da so pri nas najkvalitetnejše in cenovno konkurenčne.

Zaščitna delovna oblačila naj bodo v skladu z EU standardi

Seveda je ključno, da je zaščitna oprema usklajena s standardi osebne varovalne opreme. Zaščitna delovna oblačila, kot so delovni kombinezon ali delovne hlače z naramnicami, morajo biti usklajene z Evropsko direktivo 89/686/EEC, ki je bila sprejeta že sredi leta 1995 in ki predpisuje minimalne zahteve osebne varovalne opreme. Namen tega standarda je višja kvaliteta zaščitne opreme, ki je označena kot osebna varovalna oprema. Zaščitna delovna oblačila, kot je delovni kombinezon, morajo biti tako na področju Evropske Unije izdelana tako, da zadostijo navedenemu standardu v vseh tudi najmanjših podrobnostih.

Zaščitna oprema in oblačila

Zaščitna oprema naj bo osebi prijazna in polno funkcionalna

Namen zaščitnih delovnih oblačil je v prvi vrsti v tem, da skrbi za zaščito delavcev. Delovno oblačilo delavca, ki svoje delo opravlja na manj varnem mestu mora biti torej ustrezno po navedenih evropskih standardih. Delovni kombinezon mora tako poskrbeti, da odkloni negativne vplive okolja, ki ogrožajo zdravje človeka. Na drugi strani pa morajo biti zaščitna oblačila izdelana tako, da so funkcionalna. Delovni kombinezon mora tako imeti na voljo dovolj žepov in funkcionalnih našitkov, ki delavcu omogočajo, da v svoj ali na svoj kombinezon spravi oziroma pripne vse od ročnega orodja do mobilnega telefona ali toaletnih robčkov.

Trgos | Zaščitna oprema naj bo funkcionalna, udobna in v skladu s standardi- povezave do naše spletne strani: