Lopata za sneg, varovalni pas, karabin, opozorilni trak in ostala oprema

Lopata za snegPrimerna lopata za sneg je bistvenega pomena za to, da bi bili pri kidanju snega kar najbolj učinkoviti in da pri tem zdravje ne bi trpelo. Zato se pred nakupom prepričajte, da vam izbrana lopata za sneg ustreza. Preverite njeno velikost oz. dolžino in oprijem. Poleg aluminijastih lopat z navadnim ročajem so na voljo tudi lopate z ergonomsko obliko ročaja ter lopate z U-ročaji in I-ročaji.

Lopata za sneg je običajno izdelana iz lahkih materialov, največkrat iz aluminija ali iz lahkega lexan polikarbonata. Aluminijasta lopata za sneg velja za veliko bolj trpežno in vzdržljivo. Skratka, snežna lopata naj bo dovolj močna, ne bo pa naj pretežka.

Trgos d.o.o. vam nudi različne lopate za sneg. Med njimi je lopata za sneg STANDARD2, na voljo pa sta tudi modela EVEREST in ALUMINIJ. Snežna lopata je na voljo tudi v kompletu z omelom. Odločite se lahko tudi za ročni plug ARTIC ECO.

VAROVALNI PAS NA ROLI Z BLAŽILCEM PADA

Varovalna oprema za delo na višini - varovalni pas, karabin

Kakovostni varovalni pasovi v primeru padca sile ustrezno razporedijo na celotno telo. Ločimo varovalni pas za zaustavitev padca in varovalni delovni pas. Varnostni pas za delo na višinije namenjen zaustavitvi padca na način, da v primeru padca zadrži uporabnika v navpičnem položaju. Varovalni delovni pasovi pa so obenem tudi aktivni sestavni del delovnega procesa. To pomeni, da se uporabljajo za delo na višini, kjer uporabnik pri svojem delu sedi v pasu, visi v pasu ali pa se na varovalni delovni pas opira.

Varovalni pasVarovalni pas Acrobat

KarabinKarabin je kovinska sponka ovalno podolgovate ali hruškaste oblike. Posebno zapiralo iz vzmeti ali vijaka poskrbi, da se karabin ne more nenamerno odpreti. Karabin se ponavadi uporablja za gorsko ali športno plezanje in za jadranje ter tudi za industrijska dela, kot so gradbeništvo, pranje oken in popravljanje strehe. Za reševanje pa ga uporabljajo gasilci, vojaki, policisti.

Obstaja več različnih vrst in stopenj karabinov, ki imajo različne bonitetne standarde za varnost. Pri nas vam je na voljo karabin z vijakom MOACC širine 17 milimetrov, z avtomatičnim zapiranjem in zaklepanjem z navojem.

Opozorilni trak namenjen označevanju

Opozorilni trak je navadno namenjen označevanju bližine delovnih procesov.

Opozorilni trakPoznamo tri vrste opozorilnih trakov:

  • navadni opozorilni trak, ki ga največkrat uporabljamo v rdeče-beli kombinaciji za označevanje začasnih barikad in gradbišč; najdete ga tudi v naši ponudbi;
  • opozorilni trak za podzemno označevanje cevi vodovoda in plinovoda;
  • osebni opozorilni trak oz. opozorilni trak po meri.

Na naši spletni strani si lahko ogledate tudi ostale izdelke, ki bodo poskrbeli za delovno zaščito od glave do peta. Po ugodnih cenah so vam na voljo delovne hlače in kombinezoni, dežne jakne, zaščitni čevlji ter gumijasti škornji, čelade, rokavice, zaščitne maske za dihala in mnogi drugi kakovostni izdelki.