Podložene usnjene rokavice in druge vrste delavskih rokavic

Podložene usnjene rokavice so primerne predvsem pri težavnih opravilih, ko je pomembno zaščititi roke pred mehanskimi poškodbami. Po drugi strani imajo podložene usnjene rokavice nekaj slabosti (slabši oprijem, vročina), zaradi česar so v mnogih primerih boljša izbira delavske rokavice iz drugih materialov.

Podložene usnjene rokavicePodložene usnjene rokavice primerne za zahtevna dela

Nesreča nikoli ne počiva, zato je pametno, da vnaprej predvidite nevarnost različnih nezgod, do katerih lahko pride na delovnem mestu, in se ustrezno zaščitite. Kakovostna delovna oprema, med katero sodijo tudi delavske rokavice, je tako nujna. Podložene usnjene rokavice se lahko dobro obnesejo pri težavnejših delih, pri katerih je priporočljivo, da so rokavice na posebej izpostavljenih delih dodatno ojačene. Dandanes so vam na voljo tudi zelo kvalitetni umetni in naravni materiali, s katerimi lahko uspešno nadomestite podložene usnjene rokavice, ne da bi se pri tem zmanjšala zaščita.

Bogata izbira različnih tipov delavskih rokavic

Kadar se lotevate bolj delikatnih opravil, ki pa vseeno zahtevajo zaščito vaših rok pred različnimi vrstami poškodb, lahko posežete po delavskih rokavicah iz bombaža ali lateksa. Zelo dobro se lahko obnesejo tudi rokavice, izdelane iz poliamida, katerih hrbtna stran omogoča dovolj zračnosti. Na voljo so vam tudi rokavice iz nitrila, ki so odporne proti različnim vrstam maščob, rokavice iz neoprena, iz umetnega usnja, iz aramidnih vlaken, ki jih lahko uporabljate tudi pri stiku z zelo vročimi snovmi, in rokavice iz številnih drugih materialov. V primeru da niste povsem prepričani, katere rokavice bi bile najboljša izbira za vas, lahko za nasvet povprašate tudi specializiranega ponudnika delovne opreme.

OBIŠČITE NAŠO SPLETNO TRGOVINO