Odstop terjatve in prijava v stečaj s pomočjo izkušene ekipe

Odstop terjatve je posledica plačilne nediscipline, ki na finančnem trgu povzroča kar nekaj sivih las. Zaradi slabe likvidnosti boste morda (ali pa ste že) pričeli razmišljati o odstopu terjatve in o prijavi v stečaj. Se boste tega lotili sami, čeprav na tem področju nimate nobenih izkušenj? Nikar! Kadar je govora o odstopu, prenosu, odpisu in odkupu terjatve z regresom, se lahko stvari hitro obrnejo v napačno smer, zato se odstopa terjatev nikoli ne lotite brez pomoči in podpore izterjevalne agencije. Z izkušeno ekipo strokovnjakov, ki ima poglobljeno znanje s področja poslovnega svetovanja, financ in prava odstop terjatve ne bo več vaša glavna skrb. Da boste bolje razumeli, za kaj pravzaprav gre pri odstopu in prijavi terjatve v stečaj, vam bomo na kratko predstavili vse, kar morate vedeti.

odstop terjatve


Prijava terjatve v stečaj - kaj pa, če je ne opravimo?


Prijavo terjatve v stečaj
je potrebno opraviti če dolžnik, do katerega imamo odprte terjatve, konča v stečajnem postopku. v tem primeru je potrebno opraviti prijavo terjatve v stečaj sodišču, saj se lahko zgodi, da bodo terjatve propadle in tako nikoli ne bodo zares poplačane. Previdni moramo biti tudi pri odstopu terjatev, ki ga strokovno poimenujemo cesija, gre pa za dogovor o prenosu terjatve na novega upnika. Upnik pri odstopu sklene pogodbo s kom tretjim in nanj prenese terjatev (zapadlo ali nezapadlo). Seveda v tem primeru dolžnik ostane isti. Pri prenosu preidejo na prevzemnika tudi stranske pravice (hipoteka, zastava, pravica do obresti, pogodbene kazni, pravica do prednostnega poplačila in drugo). Se še zmeraj sprašujete, zakaj se ni pametno odstopa terjatve in njene prijave v stečaj lotiti samostojno? Preprosto zato, ker vam bodo pri tem prišli prav nasveti strokovnjakov z izkušnjami. V družbi Converta poskrbimo tudi za odpis terjatve - knjiženje in za odkup z regresom.


Odstop terjatve - v katerih primerih je ta z zakonom prepovedan?


Pri odstopu terjatev naletimo tudi na dejstvo, da ne moremo v vseh primerih odstopiti, saj je prenos nekaterih terjatev prepovedan. Gre za tiste iz naslova preživnine, pravice do odškodnine v obliki denarne rente in zapadlih odškodnin ter terjatev za povrnitev nepremoženjske škode. Kot vidimo, lahko pri odstopu in prijavi v stečaj naletimo na kup ovir, ki se jih morda ne bomo znali lotiti na pravi način. Kaj torej storiti?

prijava terjatve

VEČ O IZTERLJIVOSTI TERJATVE SI PREBERITE TUKAJ!

Zakaj kot pomoč pri odstopu terjatve izbrati našo družbo?

V družbi Converta smo se že mnogokrat srečali z odstopom terjatev in z njihovo prijavo v stečaj. Številnim, tudi večjim podjetjem smo pomagali pri knjiženju in odkupu z regresom, saj nas sestavlja ekipa izkušenih strokovnjakov z bogatim znanjem na tem področju. Nudimo vam hiter in učinkovit potek dela, tako pri odstopu terjatev, kot tudi pri njihovi prijavi v stečaj. Pri vsem tem bomo seveda upoštevali tudi vaše želje, poskrbeli pa bomo tudi za enostavno in hitro posredovanje v zvezi s posameznimi primeri terjatev. V kolikor imate težave na finančnem področju, nam lahko prepustite tudi to področje, saj smo zaradi potrebe in želje naših strank vpeljali tudi celovito finančno in poslovno svetovanje. Da odstop terjatev in prijava v stečaj ne bosta povzročala sivih las in vam kradla dragoceni čas, izberite družbo Converta.


Odstop terjatve s strokovno pomočjo

Nikar ne dovolite, da nepoznavanje ali slabo poznavanje finančnega trga negativno vpliva na naše poslovanje. Odstop terjatev in prijavo v stečaj zaupajte nam, ki bomo poskrbeli tudi za knjiženje in odkup z regresom, ogromno izkušenj pa imamo tudi na področju prenosa terjatev. Dovolite nam, da skupaj usmerimo vašo prihodnost! V celoti se bomo prilagodili potrebam vašega podjetja. Vaša Converta.