Bonitetne ocene podjetij ter bonitetna poročila

Sklepate posel s podjetjem o katerem veste zelo malo? Se sprašujete ali Vam bo novi naročnik sploh sposoben plačati ali dobaviti? Pa podjetje s katerim nameravate skleniti posel sploh obstaja? Se sprašujete ali je podjetje s katerim ste že sodelovali, še sposobno izpolnjevati svoje obveznosti? Dandanes je sklepanje posla lahko zelo tvegano! Za Vas imamo rešitve, kako ublažiti tovrstna tveganja!

Vaša rešitev so lahko bonitetna poročila za podjetja iz skoraj celotnega sveta.

Poslovanje s tujino je za Vas lahko veliko lažje, če pred samim sodelovanjem veste več o podjetju, s katerim želite sodelovati. Na ta način boste za relativno majhen znesek pridobili zelo koristne podatke o vaši potencialni stranki.

Zakaj potrebujete bonitetna poročila za podjetja*:

  • Dobite podatke o vodstvu, lastništvu podjetja
  • Pridobite računovodske izkaze (bilanco stanja, izkaz uspeha, različne finančne kazalnike)
  • Dobite bonitetno oceno, višino kreditnega priporočila (do katere vrednosti je relativno varno sklepati posle z naročnikom)
  • S pridobitvijo bonitetnega poročila se lahko izognete morebitnim težavam zaradi neplačevanja
  • Pridobite informacije o vašem potencialnem partnerju
  • Osredotočite se na svoj osnovni posel


*Vsebina in količina podatkov se razlikuje po državah.


Kaj vsebujejo bonitetna poročila Converta?

Osnovni podatki , ki jih vsebuje pridobljeno bonitetno poročilo Converta so običajno bonitetna ocena preverjenega podjetja, višina kreditnega priporočila, podatki o povezanih družbah, vodstvu, lastništvo, računovodski izkazi (bilanca stanja, izkaz uspeha), plačilne navade, podatki o uvozu/izvozu,...

Jezik bonitetnih poročil Converta

Poročila so običajno v angleškem jeziku, vendar jih lahko na vašo željo prevedemo tudi v slovenščino.


Katere podatke potrebujemo od Vas?

Za naročilo bonitetnega poročila Converta je potrebno posredovati čim bolj točen naziv podjetja, naslov (ulica, mesto) in državo družbe.

Zaželena, ampak ni obvezna, je tudi identifikacijska številka družbe, tj. matična in/ali davčna številka ter seveda tudi drugi podatki, ki so nam lahko v pomoč pri identifikaciji družbe. Najenostavneje je, da nam posredujte podatke, katere so vam na voljo.


Ali se kontaktira podjetje katero se preverja?

V kolikor tega ne želite, je mogoče bonitetne ocene pripraviti tudi brez kontaktiranja tujih podjetij.


Koliko stanejo bonitetna poročila Converta?

Cene so odvisne od države do države in tudi od želenega časa dostave. Cene se začno že pri 90,00 EUR EUR + DDV na bonitetno poročilo.