Pošlji povpraševanje

Terjatve - kaj moramo vedeti o njihovi zapadlosti?

Terjatve so po definiciji pravica upnika, da od dolžnika ali poroka zahteva, da so njegove obveznosti izpolnjene. Sam obstoj terjatve še nujno ne pomeni, da bo do izvršbe nad dolžnikom tudi prišlo. Pri terjatvah se najpogosteje pojavita naslednji težavi: dolžnik nima premoženja, na osnovi katerega bi lahko dolg odplačal, ali pa pride do zastaranja oziroma zapadlosti. Dejstvo pa je, da lahko terjatve prenesemo tudi na druge osebe in sicer na podlagi pogodbe o odstopu terjatve, pogodbo o njenem prenosu ali odkupu. Omeniti je potrebno predvsem zapadlost, saj ima tudi vsak račun določen »rok trajanja«. Enako velja za terjatve iz poslovanja.

Odložene terjatve za davekzapadlost terjatve

Zapadlost terjatve - seznanjen mora biti dolžnik, kot tudi upnik

Z zapadlostjo terjatve morata biti seznanjeni obe strani. Zapadlost pomeni, da upnik po določenem časovnem obdobju od nastanka terjatve iz poslovanja ne more več zahtevati, da naj dolžnik izpolni svojo obveznost do njega - ta namreč ne obstaja več. Odložene terjatve za davek so zneski davka, ki jih bo dolžnik poravnal v enem ali več poslovnih obdobjih. V primeru terjatev je njihova davčna vrednost večja - na njih namreč ne vpliva popravek vrednosti. Če imate težave z zapadlostjo, se lahko obrnete na strokovnjake iz družbe Converta. Vas zanima, zakaj smo prava izbira?

VEČ O ODKUPU ZAPADLIH TERJATEV

V Converti smo specializirani za upravljanje s terjatvami

V družbi Converta se s terjatvami iz poslovanja in njihovo zapadlostjo ukvarjamo že vrsto let in smo posledično ena izmed največjih družb v Sloveniji. Smo mojstri na področju odloženih terjatev za davek in odpisa terjatev, z bogatimi izkušnjami in znanjem pa pomagamo tudi večjim in velikim družbam. Ker največ neprijetnosti povzročajo zapadle terjatve, smo se za to področje tudi specializirali. Naj omenimo, da imamo več kot 10 let izkušenj s področja upravljanja slabih terjatev, uspešno pa smo zaključili na tisoče primerov. Dovolite nam, da rešimo tudi vašega.

Terjatve zahtevajo pomoč izkušene ekipe strokovnjakov

Kot na drugih področjih, je tudi na področju terjatev iz poslovanja tako, da lahko pozitivne rezultate pričakujemo le v primeru, da smo poiskali ustrezno strokovno pomoč. Izkušena ekipa strokovnjakov bo prišla prav tudi v primeru zapadlosti, odpisa in odloženih terjatev za davek, kjer vsaka pomoč pride še kako prav. Poglobljeno znanje na področju poslovnega svetovanja lahko prispeva k ugodnejši rešitvi, zato se v družbi Converta vedno potrudimo, da se prilagodimo željam in potrebam stranke, prav tako pa z našimi cenjenimi strankami ohranimo dolgoročne poslovne vezi. Tudi pri terjatvah vam zagotavljamo hiter in učinkovit potek dela, izboljšano poslovanje, skrb za finančni tok, svetujemo na vseh področjih upravljanja s terjatvami, nenazadnje pa zmanjšujemo tudi stroške podjetja in dolgoročno povečamo konkurenčnost vašega podjetja na trgu. Prepustite nam lahko tudi zapadlost terjatev iz poslovanja.

KAJ JE TERJATEV?

Naj vas usmerimo v prihodnost

V družbi Converta so zapadle terjatve vedno na prvem mestu, vendar pa naše delovanje sega tudi na druga področja. Izkušeni strokovnjaki bodo vaše podjetje usmerili v prihodnost. Odločite se za zmanjšanje števila dolžnikov, večjo dobičkonosnost in nižje stroške poslovanja. Če želite zapadle terjatve prepustiti pravim strokovnjakom, potem smo brez dvoma prava izbira. Svetovali vam bomo tudi v primeru zapadlosti, odpisa in odloženosti, zato so vsake vaše skrbi povsem odveč. Z našo ekipo boste deležni visoko kakovostnih storitev in odličnih tehnik, z uporabo katerih se vam uspeh zagotovo ne bo izmuznil. Poskrbite za konkurenčni in suvereni nastop na domačem ali tujem trgu - s pravilno tehniko je mogoče in dosegljivo čisto vse. Za vse dodatne informacije o zapadlih terjatvah in drugih storitvah, ki vam jih nudimo, nas lahko tudi kontaktirate ali pa si ogledate našo spletno stran, na kateri boste našli več informacij. Tudi za vaše podjetje bomo poiskali najbolj optimalne rešitve. Vaša Converta.