Najem zaščitne maske za večkratno uporabo

Zaščitna maska, ki preprečuje direkten stik rok z obrazom, je v času pandemije postala skorajda že obvezna oprema, tudi v številnih podjetjih v različnih panogah. Nekateri zaposleni so po zakonu obvezani k nošenju zaščitne maske za obraz, spet druga podjetja pa želijo zaščititi svoje zaposlene pred širjenjem infekcij, zato postaja zaščitna maska del preventivnih ukrepov, ki pripomorejo k zdravju na delovnem mestu. Družba Lindström kot vodilno mednarodno podjetje z več kot 170 leti izkušenj na področju tekstilnih izdelkov poleg širokega asortimana delovnih oblačil in predpražnikov nudi tudi celostno in trajnostno storitev za najem zaščitnih mask iz blaga, ki so namenjene večkratni uporabi. Zaščitne maske za dihala so varne, saj jih ponudnik med pranjem ustrezno termo-kemično dezinficira. V storitev najema pa je vključena tudi ažurna dostava in prevzem, ki se odvija v periodičnih ciklih oziroma po potrebi. Zaščitna maska v najemu zagotavlja podporo higienskim in produkcijskim procesom v podjetju, saj uspešno preprečuje nastanek navzkrižnih kontaminacij in znatno znižuje možnosti širjenja virusnih mikrobov.

zaščitna maska za obraz

Zaščitna maska kot fizična prepreka za zmanjšanje širjenja infektov

Zaščitna maska je izdelana tako, da pomaga pri zmanjševanju širjenja infektov iz obraza preko rok na druge površine ter obratno. Hkrati pa zaščitna maska za obraz zmanjšuje direktno kapljično širjenje mikrobov v okolico, zato opravlja dve funkciji, in sicer, ščiti uporabnika in druge ljudi v okolici. Zaščitne maske, ki so na voljo za izposojo pri podjetju Lindström, niso certificirane kot PPE ter se ne štejejo kot medicinski pripomoček, pri čemer nimajo dokazanih zaščitnih lastnosti. Zato zaščitna maska iz blaga ni namenjena zdravstvenim delavcem, ki za svoje delo potrebujejo izdelke s certificirano zaščito, ki popolnoma ščitijo pred patogenimi bakterijami. Zaščitna maska za večkratno uporabo, ki je izdelana iz tekstila, je najbolj primerna za podjetja v različnih panogah, kot je gostinstvo, hotelirstvo, maloprodaja, živilsko-predelovalna in farmacevtska industrija ter mnoge druge storitvene in proizvodne panoge, ki jim po zakonu ni potrebno izpolnjevati strogih higienskih standardov, kot je to najbolj opazno v zdravstveni panogi.

Zaščitna maska za obraz v celostni storitvi najema

Kontinuirana storitev najema zaščitnih mask za dihala zajema profesionalno pranje z dezinfekcijo ter dostavo in prevzem na lokaciji naročnika, pri čemer je termin dostave odvisen od naročene količine opreme in izbranih modelov. Sicer pa ponudnik Lindström dostavlja po celi Sloveniji in na vse lokacije. Celostna storitev izposoje poteka tako, da podjetje najprej podpiše pogodbo s ponudnikom, kateri nato naročniku nabavi izbrane zaščitne maske iz blaga v določeni količini oziroma seriji, ki se pred prvo dostavo najprej očistijo v pralnih prostorih. Nato ponudnik dostavi zaščitne maske za obraz na dogovorjeno lokacijo in podjetju zagotovi tudi potrebno opremo za razvrščanje. Rabljene zaščitne maske za dihala pa tedensko ali po dogovoru pobirajo in jih peljejo v čiščenje, istočasno pa dostavijo oprano in čisto opremo. Dobro je vedeti, da zaščitna maska za večkratno uporabo prispeva k temu, da podjetjem ni potrebno upravljati z zalogami in nenehno skrbeti za to, ali je oprema za zaposlene na voljo.

Zaščitna maska za dihala in certificiran postopek pranja

Ponudnik storitve Lindström imajo vzpostavljene servisne centre oziroma operacijske pralne enote, ki s certificiranim postopkom pranja zaščitnih mask zagotavljajo mikrobiološko čistočo in zahtevano higiensko raven, pri čemer sledijo različnim EN in ISO standardom. Mikrobiološko čista zaščitna maska iz blaga je zato primerna za rabo v različnih industrijah. Zaščitna maska za dihala je podvržena posebnemu načinu pranja, ki je sicer namenjen za čiščenje okuženih delovnih oblačil. Prav tako je zaščitna maska kemično in toplotno dezinficirana, pri čemer se med certificiranim postopkom pranja odmerja vodikov peroksid. Zaščitna maska iz blaga je higienično čista, saj vodikov peroksid razkužuje tkanino na podlagi močnega oksidanta, kot je reaktivni hidroksilni radikal, ki prodre v membrane mikroorganizmov in poškoduje njihove encime. Posledično se iz zaščitne maske odstranijo vsi mikrobi, nukleinske kisline, lipidi in beljakovine. Ker je zaščitna maska za obraz podvržena programu pranja z dvema izpiranjema, se iz nje odstranijo ostanki vodikovega peroksida in je zato varna za uporabo.

zaščitna maska za dihala

Zaščitna maska iz blaga v različnih modelih

Lindström v svoji ponudbi nudi zaščitne maske za obraz, ki so izdelane iz na koži prijetnih pralnih tkanin, kot je poliester in mešanica med bombažem in poliestrom. Zaščitna maska je namenjena večkratni uporabi ter nima dodanih filtrov in ni certificirana v skladu s standardom EN 14683, zato ni primerna za medicinske delavce. Poleg tega je zaščitna maska za dihala izdelana v eni velikosti, zato je primerna za različne velikosti glav, pri čemer jo je mogoče dodatno prilagoditi z elastičnimi trakovi, ki se nadenejo za ušesa. Zaščitna maska iz blaga v beli barvi in s tremi gubami je izdelana iz enoslojne tkanine tako kot zaščitna maska v modri barvi, le da ima slednja dodan še antistatičen material. Črna zaščitna maska za obraz pa ima dva sloja, pri čemer je notranji sloj izdelan iz poliestrske mreže, ki ga iz obeh strani obdaja material iz mešanice tkanin. Notranja plast prenaša vlago, zunanja plast pa jo absorbira.

zaščitna maska za večkratno uporabo

zaščitna maska za večkratno uporabo

zaščitna maska za večkratno uporabo