Delovna oblačila za varilce morajo biti certificirana in udobna


Delovna oblačila za varilce so zelo pomembna za varnost uslužbencev. Ker so med delom v stiku z ognjem, iskrami in sevanjem, morajo delovne obleke za varilce vsebovati posebno zaščito. Staljena kovina lahko naredi veliko škodo, zato je pomembno, da so zaščitna oblačila za varilce certificirana in narejena po meri, saj se lahko le tako zares prilegajo vsakemu posamezniku.

Pravilna nošnja delovnih oblačil za varilce je sicer, da hlače prekrivajo čevlje, rokavi segajo do dlani, rokavice so suhe, na glavi pa morajo varilci nositi ustrezno zaščitno masko s senčilom. Specialne delovne obleke za varilce morajo torej prekrivati vse dele telesa ter jih na ta način zaščititi pred iskrami in stopljenimi delci kovine. Ker svetlikajoči opilki letijo na vse strani, se jim je nemogoče izogniti. Pred njimi se lahko zaščitimo le z ustreznimi specialnimi delovnimi oblačili za varilce.

Ustrezno zaščiteni pa smo lahko le, če so zaščitna oblačila za varilce pravilno in skrbno vzdrževana. Pranje tovrstnih oblačil ni preprosto, zato je pranje doma odsvetovano. Specializirano osebje bo poskrbelo, da se zaščita med pranjem ne bo uničila. Tako bo življenjska doba delovnih oblačil za varilce daljša, obenem pa bo poskrbljeno za varnost vaših uslužbencev. WelderPro kolekcija delovnih oblek za varilce je narejena iz vzdržljivega materiala, poleg tega pa vsi sestavni deli (ovratnik, manšete in sprednji del) ščitijo posameznika pred iskrami. Tovrstna specialna zaščitna oblačila za varilce so v skladu z zakonom in varnostnimi predpisi, kar je v tovrstnih industrijah še posebej pomembno.