Najeta delovna oblačila za zdravstvo ustrezajo vsem higienskim zahtevam

Podjetje Lindström kot vodilni evropski ponudnik tekstilnih izdelkov z izpostavo v Sloveniji nudi posebno kolekcijo CarePro, ki je zasnovana za zdravstvene delavce in osebje v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah. Higienično čista, varna in po meri prilagojena delovna oblačila so krojena tako, da zagotavljajo udobje pri vsakodnevnem delu s pacienti. Delovna oblačila za zdravstvo so izdelana iz materialov in funkcionalnih dodatkov, ki omogočajo udobje tudi v podaljšanih izmenah in pri fizično težjih opravilih. Delovna oblačila iz kolekcije CarePro so na voljo za izposojo, pri čemer ponudnik pri naročanju upošteva vse potrebe, tako da se delovna obleka medicinske sestre, zdravniška halja in drugi kosi tekstila po meri prilegajo vsakemu zaposlenemu. Ponudnik poskrbi, da so delovna oblačila za zdravstvo mikrobiološko čista, redno vzdrževana in ustrezajo vsem standardom v tej panogi. Ko pa delovna oblačila niso več primerna za uporabo, jih ponudnik reciklira ali ustrezno odstrani in jih zamenja z novimi kosi tekstila.

obleka za zdravstvene delavce

Običajna trgovina z delovnimi oblačili ali najem tekstila?

Maloprodajna trgovina z oblačili resda ponuja delovna oblačila za zdravstvene delavce, vendar sam nakup ne vključuje ostalih skritih stroškov, katere je potrebno zagotoviti, zato da so delovna oblačila venomer ustrezno vzdrževana, urejena, po meri prilagojena in higienično čista. Skrb za delovna oblačila za zdravstvo predstavlja velik strošek, saj je potrebno vračunati stroške čiščenja, vzdrževanja, logistike, zamenjav in drugo. Maloprodajna trgovina z oblačili namreč ne nudi storitev, ki so zajete pri najemu tekstila. Poleg tega običajna trgovina z delovnimi oblačili ne nudi personalizacije delovnih oblačil, saj ne nudi prilagajanja tekstila za vsakega zaposlenega. Delovna oblačila v najemu nudijo stroškovno učinkovitejšo izbiro, saj mesečni strošek temelji na številu zaposlenih ter individualnih potrebah, saj izposoja upošteva tudi sezonske spremembe in fluktuacijo zaposlenih. V trgovini z delovnimi oblačili je potrebno ponovno opraviti nakup tekstila, ko se tekstil iztroši in ni več varen za uporabo, medtem ko je pri najemu zamenjava obrabljenega tekstila z novim že vključena v ceno.

Varna in higienično čista delovna uniforma – medicinska sestra in drugo zdravstveno osebje

Delovna obleka medicinske sestre, zdravnika in drugega zdravstvenega osebja je oblikovana tako, da zagotavlja veliko mero udobja za naporno delo v daljših turnusih ter je odporna na redno vzdrževanje, ki zagotavlja higieno in varnost pri bolnišničnem tekstilu. V podjetju Lindström poskrbijo za to, da so delovna oblačila za zdravstvo podvržena redni kontroli kakovosti, saj redno izvajajo bakterijske teste. Pri industrijskem pranju je bolnišnični tekstil učinkovito dezinficiran, saj je poskrbljeno za ustrezno temperaturo pranja, vrednost pH in doziranje kemikalij. Delovne uniforme za medicinske sestre, zdravnike in drugo zdravstveno osebje so prane v ločenih strojih, pri dostavi pa pakirane v ločene embalaže, zato tekstil ohranja higienično čistočo, dokler ni uporabljen. Iz delovnih oblačil se odstranijo vse patogene bakterije, kar zagotavlja varnost in zaščito pred okužbami, tako za zaposlene kot za paciente.

delovna obleka medicinske sestre

delovna oblačila za zdravnike

Delovna oblačila – pametno skladiščenje, vodenje zalog in online upravljanje

Za zdravstvene ustanove z večjim številom zaposlenih je upravljanje, pranje, skladiščenje in vodenje zalog delovnih oblačil lahko velik izziv, zato v podjetju Lindström nudijo digitalne rešitve, kot je online storitev eLindström, ki je upravljavcem dostopna 24 ur na dan in je prilagojena mobilnim napravam, zato je aplikacijo mogoče uporabljati tudi med potjo. Online storitev omogoča, da upravljavec oddaja naročila in zahteve za vzdrževanje ter spremlja zaloge v realnem času, pri čemer je mogoče v vsakem trenutku pogledati, koliko kosov delovnih oblačil za zdravstvo je v uporabi, koliko jih je v industrijskem pranju in drugo. Aplikacija sporoča tudi informacije o tem, kdaj bodo čista delovna oblačila dostavljena v omarice zaposlenih. Digitalno rešitev pametnega skladiščenja omogočajo čipi RFID, s katerimi so opremljena vsa najeta delovna oblačila za zdravstvo. Mobilna aplikacija pa ponuja tudi upravljanje bolnišničnega tekstila za več različnih lokacij. 

Najemite zaščitne maske