Vgradnja plina v avto je dobra naložba

Vgradnja plina v avto postaja ena vodilnih predelav avtomobilov. Zakaj vgradnja avtoplina (LPG)? Plin je gorivo z oktanskim številom, višjim od 110, kar zagotavlja samovžig pri zelo visoki stopnji kompresije. Prav tako ima največjo kalorično moč (12.000 kcal/L). Vgradnja plina bo podaljšala življenjsko dobo motorja vašega avtomobila.


Seveda pa to niso edine prednosti, ki jih prinaša avtoplin vgradnja. Emisija škodljivih produktov izgorevanja se zmanjša za 80 %, zaradi česar bo motor avtomobila deloval tišje. Zelo pomembna prednost, ki je ne smemo zanemariti, je vsekakor visoka varnost v primeru nesreče. Glede na to, da se danes bencin iz tedna v teden čedalje bolj draži, bodo izdatki za gorivo bistveno manjši. Če vas še vedno nismo prepričali, da je predelava avtomobila prava odločitev, vam zagotavljamo, da se investicija v avtoplin povrne po približno 20.000 kilometrih.

Motor naj bo v dobrem stanju

Če dvomite, ali bi lahko v vaš avtomobil vgradili avtoplin, vam lahko povemo, da je edina zahteva delujoč in uporaben motor ter v dobrem stanju. Preden se bomo lotili kakršnekoli predelave, bodo naši strokovnjaki najprej preverili stanje motorja vašega avtomobila. V primeru, da ste imeli težave z motorjem že pri bencinskem gorivu, se lahko le-te pojavijo tudi pri avtoplinu.

Vgradnja plina v avto zagotavlja številne prednosti

Izgorevanje tekočega plina je okolju bistveno bolj prijazna rešitev od izgorevanja ostalih konvencionalnih goriv. Mešanica propan-butan v okolje ne oddaja žvepla in rakotvornih cikličnih ogljikovodikov. Tisti ogljikovodiki, ki pa nastanejo pri izgorevanju tekočega plina, pa so bistveno manj škodljivi. Plin ima bistveno nižjo točko izparevanja, zato se pri enakih pogojih bistveno bolje meša z zrakom od ostalih goriv. Izgoreva enakomerneje in ob pravilnem izgorevanju ne tvori saj in se ne meša z motornim oljem. Vse to posledično prispeva k 30% daljši življenjski dobi motorja. Poleg tega je plin cenejše gorivo in je okolju prijazno. Zato je vaša odločitev jasna - odločite se za vozilo na plin!


Vozila na plin imajo zaradi uporabe plina kot pogonskega goriva sledeče prednosti:

 • avto na plin pomeni do 60% manjše izdatke za gorivo
 • povečana avtonomija vozila zaradi dodatnega rezervoarja goriva
 • avtoplin je možno montirat v vsa vozila z bencinskim motorjem
 • avtoplin pomeni do 80% manjšo emisijo škodljivih produktov izgorevanja kot pri uporabi bencina ali plinskega olja
 • vozila na plin so prijazna okolju in motorju
 • vgradnja plina v avto omogoča daljšo življenjsko dobo motorja in vžigalnih svečk
 • motor deluje opazno tišje
 • popolno izgorevanje s čemer varčujemo pri stroških pregledov in popravil
 • polnjenje rezervoarja plina je preprosto
 • preklop z ene vrste goriva na drugo je popolnoma enostaven
 • izjemno visoka stopnja varnosti tudi v primeru nesreče vozila