LPG se vam izplača!

LPG plin (angleško: liquefied petroleum gas) slovensko pomeni utekočinjeni naftni plin. Cena tega odličnega goriva je v primerjavi s ceno bencina izredno nizka. Kaže, da bo cena plina ostala nizka tudi v prihodnje. Res je, da je pri vožnji na LPG poraba v litrih nekoliko višja kot pri uporabi bencina, vendar se na koncu, ko potegnemo črto, zaradi izredno nizke cene LPG plin v svojem avtomobilu vsekakor izplača imeti plinski rezervoar. LPG je ekološko gorivo. Škodljive emisije so pri porabi LPG namreč izredno majhne. LPG v Sloveniji tako pomaga ohranjati tudi naravno okolje, saj je cena LPG avtoplinanamreč nizka tudi v ekološkem smislu. Morda tudi zato pri nas predelava vozil na plin postaja vse bolj in bolj popularna. Dobro je namreč, če lahko s poceni ukrepom storimo nekaj za lastni žep, hkrati pa s tem pomagamo tudi okolju.

Vožnja na LPG

LPG je tudi zelo varno gorivo

Ni samo cena LPG tista, zaradi katere se vožnja z vozili na LPG avtoplin izplača. Seveda je cena LPG pomembna, vendar je varnost človeka neprecenljiva. In LPG je neprimerno bolj varen, kot je bencin. Če denimo pride do prometne nesreče in preboja rezervoarja, potem se lahko kaj hitro primeri, da se vname gorivo. V primeru, če se vname do bencin, pride do eksplozije. Če pa se vname LPG, ta gori v curku v smeri, ki je nasprotna rezervoarju.

KAKŠNA JE POVPREČNA PORABA GORIVA PRI AVTOMOBILIH NA PLIN

Cena LPG bo, kot kaže, ostala nizka

Razmere na trgu kažejo, da bo cena utekočinjenega naftnega plina ostala nizka tudi v prihodnje. Zato je priporočljivo, da si - če tega še niste storili - omislite avto na LPG, saj bi bilo škoda, da bi po nepotrebnem onesnaževali z izpuhi, ki nastanejo kot posledica izgorevanja bencina.

Vožnja na LPG se splača