Avto na plin - naložba za prihodnost

Avto na plin je vaša naložba v čistejše okolje in alternativa za zmanjševanje stroškov goriva. Predelava na avtoplin podaljša življenjsko dobo vašega vozila, vgradnja avtoplina pa postaja vse bolj dostopna na odprtem trgu.

utekočinjen naftni avtoplinAvto na plin

Avtoplin je mešanica propana in butana z dodatkom ostalih kemičnih primesi, ki je danes najbolj razširjeno, ekološko in ekonomično alternativno gorivo. Na svetu ga za pogon uporablja že več kot 7 milijonov vozil, v Evropi pa največ v Italiji, Franciji, na Poljskem in na Nizozemskem. Na Dunaju se avtoplin že več kot 30 let uporablja v vseh sredstvih javnega prevoza. Na podlagi analiz ekonomičnosti in ugodnega vpliva na okolje se vgradnja avtoplina povečuje predvsem v mestih z veliko koncentracijo vozil. Avto na plin je odgovor na vse večje zahteve po zniževanju koncentracije škodljivih snovi v ozračju in zaščiti okolja.

PREBERITE SI VEČ O PREDELAVI dizla NA AVTOPLIN

Predelava na avtoplin

Si želite manjše porabe goriva? Potem je avtoplin rešitev za vas! Vgradnja avtoplina podaljša življenjsko dobo motorja za 35 odstotkov, pri čimer pa se njegova obremenjenost poveča le za 2 odstotka. Avto na plin sistem bo tišji, motor pa bo deloval bolj enakomerno. Trajnost motornega olja se bo povečala, saj se ne bo razgrajevalo več z bencinom, življenjska doba katalizatorja pa se bo podvojila. Avto na plin odlikuje manjša in čistejša količina izpušnih plinov, najcenejša vgradnja avtoplina pa pomeni tudi prehod na 40 do 50 odstotkov cenejše gorivo od bencina. Rezervoar iz ojačanega jekla, ki ga uporablja avto na plin, je trdnejši in varnejši od rezervoarja za bencin iz umetne mase ali plastike, v primeru prometne nesreče pa je manj na udaru, saj je nameščen v prtljažniku.

Vgradnja avtoplina: enostavno in cenovno ugodno

Vgradnja avtoplina v Sloveniji je enodnevni postopek vgradnje novih elementov v vozilo, ki jo ponujajo številni izvajalci. Ko se odločite za predelavo na avtoplin, je pomembno, da izberete ponudnika, ki ponuja opremo v skladu s predpisi EU. Avto na plin ima točilno mesto navadno nameščeno pod registrsko tablico ali poleg običajnega mesta za točenje bencina.