Plinske črpalke

Podjetje Gen1je edini proizvajalec visokotehnološke avtoplinske opreme v Sloveniji z lastno tehnologijo, zaščiteno s patentom. Lasten avtoplinski sistem oziroma plinska črpalka pomeni izboljšano verzijo konkurenčnih sistemov in prinaša boljše delovanje ter enostavnejšo montažo črpalke v avto na plin. Za popolno varnost smo opravili številna in natančna testiranja v različnih avtomobilih ter sistem vgradili številnim zadovoljnim uporabnikom, ki nas priporočajo tudi svojim prijateljem. V tehnologijo smo tako prepričani, da vam zanjo nudimo kar sedemletno garancijo.

Plinska črpalka je dolgoročna rešitev

Plinska črpalka (avtoplinski sistem) prinaša veliko prihrankov in postaja tako tudi pri nas vedno pogostejša rešitev za vse voznike, ki zaradi službe letno prevozijo velike razdalje in imajo posledično zelo velike stroške z gorivom, primerna je pa tudi za vse tiste, ki na cesti vsakodnevno preživijo veliko časa. Vgradnja plinske črpalke zaenkrat ni smiselna le pri dizelskih motorjih, saj bi na ta način stroške goriva zmanjšali le za 5 % do 8 % in se naložba dolgoročno ne izplača.

Avto na plin

Avto na plin je vozilo na alternativno gorivo, ki uporablja stisnjen ali utekočinjen naravni plin kot čistejšo izbiro v primerjavi z drugimi fosilnimi energenti. V obstoječa vozila je mogoče relativno enostavno vgraditi plinski sistem in tako podaljšati življenjsko dobo vozila, pripomoči k čistejšemu okolju ter prihraniti na denarju.

Zakaj je avto na plin dobra odločitev?

Avto na plin po podatkih v svetu uporablja približno 14,8 milijonov vozil (podatki iz leta 2011). Podatek ni presenetljiv, saj ideja ni nova - prva plinska črpalka je bila v avto vgrajena že leta 1910. Od takrat se je njihova raba širila, predvsem z razvojem tehnologije in novih sistemov.

Ob že omenjenih nižjih stroških plinske črpalke, je potrebno pri avtu na plin omeniti tudi manjšo obrabo mehanskih delov motorja zaradi čistega izgorevanja, kar podaljša življenjsko dobo motornemu olju, izpušnemu sistemu in umiri motor.

Plinska črpalka oziroma avtoplinski sistem pomeni tudi čistejše okolje, saj uporaba sistema močno znižuje emisije škodljivih plinov v okolje:

  • raba avta na plin zniža izpust dušikovega oksida za 34 %,
  • ogljikov dioksid se zmanjša za 15 %,
  • ogljikov monoksid za 50 %,
  • smog se ob plinski črpalki zmanjša do 40 %.

Ob tem pomeni plinska črpalka skoraj nič emisij ogljikovodikov, skoraj nič emisij žveplovega dioksida in skoraj nič emisij ostalih toksinov.

Stroški vgradnje avtoplinskega sistema se vam povprečno povrnejo v manj kot dveh letih, priporočamo pa, da vaš avtomobil uporabljate še vsaj naslednjih 30.000 kilometrov. Če vas še nismo prepričali, da je vgradnja sistema oz. plinske črpalke dobra naložba, si lahko na naši spletni strani izračunate informativno porabo goriva in primerjavo s plinom.

INFORMATIVNI IZRAČUN PORABE GORIVA

Njegove prednosti so se obrestovale že milijonom uporabnikov po Evropi in po svetu, tehnologija je pa že toliko napredovala, da je mogoča vgradnja plinske črpalke v praktično vsak avto. Tudi v vaš!

Gen1 | Plinske črpalke, plinska črpalka, avto na plin - povezave do naše spletne strani: