Avtoplin - nižja cena prinaša znatno znižanje stroškov goriva

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP oz. LPG), mešanica butana in propana, ki je prilagojena za uporabo v vozilih. Njegova uporaba je postala najboljša alternativa klasičnim pogonskim gorivom, katerih cene se nenehno dvigujejo in so v primerjavi z avtoplinom v povprečju za kar 60 odstotkov višje. Vgradnja plina v avto vam bo tako pomagala zmanjšati mesečne stroške goriva, hkrati pa boste pripomogli tudi k ohranjanju čistejšega planeta. Avtoplinski sistemi namreč v ozračje izpuščajo precej manj škodljivih emisij. Čisto izgorevanje pa ugodno vpliva tudi na preostale dele vozila; obraba mehanskih delov motorja je manjša, življenjska doba motornega olja in izpušnega sistema pa je daljša. Kljub temu, da ima vozilo na avtoplin večjo porabo, je cena za avto plin tako ugodna, da se predelava avtomobila vseeno izplača.

ZMANJŠAJTE PORABO GORIVA Z NAJBOLJŠIM AVTOPLIN SISTEMOM


Če torej želite zmanjšati stroške goriva, hkrati pa biti ekološko ozaveščeni, je vgradnja plina v avto prava odločitev. Vozniku, ki letno prevozi 20.000 kilometrov, se bo investicija povrnila že v enem letu.

Avto plin - cena se v Sloveniji razlikuje od ponudnika do ponudnika

V Sloveniji se cena za avto plin oblikuje na osnovi sprememb nabavnih cen plina, ki ga moramo v Sloveniji v celoti uvažati, ker nimamo lastnih virov. Cena za avtoplin se v Sloveniji razlikuje od ponudnika do ponudnika, prav tako pa je cena odvisna od načina plačila ter od količine naročenega plina. Cena pa vključuje tudi trošarino in zakonsko predpisani dodatek za povečanje energetske učinkovitosti.

cena vgradnje avto plina


Zaradi ugodne cene avtoplina se vse več voznikov odloča za predelavo svojega jeklenega konjička na plinski pogon. Cena predelave se razlikuje predvsem zato, ker gre pri različnih vozilih za vgradnjo različnih sistemov. Cena predelave vozila na plin je odvisna tudi od tega, ali gre za avto na bencinski ali na dizelski pogon. Plinska naprava za avto na bencinski pogon vas bo stala med 900 in 1.500 evrov, cena za vgradnjo plinskega sistema v avto na dizelski pogon pa je znatno višja.

Predelava vozila na avtoplin hitra in enostavna, predvsem pa varna

Predelava avtomobila na avtoplin je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in hitra ter ne zahteva nobene mehanske predelave motorja, saj vgradnja plina poteka ob njem. Bencinski del ostane nedotaknjen, dogradijo se napeljava, uparjalnik, sistem vbrizgavanja plina in rezervoar. Tega običajno s posebnimi sponami, ki zagotavljajo stabilnost, pritrdimo v prostor za rezervno kolo.

Po zaslugi plinskega rezervoarja, izdelanega iz okrepljenega materiala, ki v primeru trkov ali nesreče zdrži velike pritiske, je vožnja na avtoplin varnejša od vožnje na bencin. Za dodatno varnost poskrbi tudi poseben varnostni ventil, ki preprečuje plinu, da bi uhajal.
Zakon določa, da je za vsako predelavo vozila potrebna homologacija. Avtoplin oz. vozila na plin pri tem niso nobena izjema. Po namestitvi plinskih naprav morate dobiti garancijsko izjavo plinske naprave, podatke o proizvodu, certifikate za vse vgrajene komponente, ateste, homologacije vseh elementov plinske inštalacije in račun za namestitev inštalacije. V naši delavnici bomo po predelavi izvedli pregled in vam izdali ustrezno potrdilo, obenem pa bomo pokrili tudi strošek homologacijskega postopka in overitve avtoplin vgradnje.

Po najboljši avtoplin sistem v GEN1

Podjetje GEN1 d.o.o je razvilo najboljši avtoplin sistem, ki po patentiranem postopku omogoča vbrizg goriva v realnem času, kar omogoča najboljši izkoristek pri izgorevanju. Poraba plina je tako nižja, izguba moči pa minimalna. Predelava vozil na avtoplin poteka strokovno, hitro in enostavno, cena vgradnje avto plina v vozilo pa je tako ugodna, da se sploh ne boste spraševali, koliko stane predelava na plin pri drugih ponudnikih.

Homologacija avtoplina


Prepričani smo, da vgradnje sistema blagovne znamke GEN1 ne boste nikoli obžalovali. Vozilo na avtoplin je namreč odlična naložba tako s finančnega vidika kot tudi z vidika manjšega onesnaževanja okolja. Zato nikar ne odlašajte in še danes stopite z nami v stik in dogovorili se bomo za optimalno rešitev.