Predelava avtomobila na plin - avtoplin prinaša številne prednosti

Predelava na plin prinaša številne prednosti, saj avtoplin velja za energetsko učinkovito, ekonomično in okolju prijazno gorivo. Poleg tega je avtoplin varen in cenovno ugoden. Cena avtoplina je v primerjavi z bencinom nižja, kar pomeni, da lahko z vožnjo na avtoplin prihranimo tudi do 40 odstotkov. Zaradi popolnega izgorevanja so izpusti škodljivih emisij v ozračje tudi do 50 odstotkov nižji. Predelava avtomobila na plin torej ugodno vpliva tako na našo denarnico kot na okolje.

Avto na plin je vsekakor naložba v prihodnost, naložba, ki se vam povrne že po 20.000 prevoženih kilometrih. Predelava je možna pri skoraj vseh vozilih na bencinski pogon, prav tako je predelava na plin možna pri avtomobilih na dizelski pogon, a je cenovno manj ugodna. Novejša tehnologija omogoča vgradnjo avtoplina praktično v vsa vozila. Predelava avtomobila na plin stane med 900 in 1.500 evrov - odvisno od avtoplinskega sistema, za katerega se odločimo.

Predelava na plin ne zahteva mehanske predelave motorja

Predelava avtomobila za izkoriščanje avtoplina je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in hitra ter ne zahteva nobene mehanske predelave motorja. Vgradnja avtoplina namreč poteka ob njem. Rezervoar za avtoplin je najpogosteje shranjen v prtljažniku, v prostoru za rezervno kolo. V primerjavi z bencinskim je rezervoar za avtoplin izdelan iz precej močnejšega materiala, zato lahko zdrži velike pritiske in je tako tudi varnejši. Dodatno varnost pa zagotavlja še poseben varnostni ventil. Uporaba sistema je dokaj preprosta - prestavljanje med enim in drugim gorivom je samodejno.

Avtoplin center Gen1 - predelava na plin je strokovna, enostavna in hitra

V podjetju Gen1smo v želji po izboljšavah na področju predelave razvili lasten sistem, ki omogoča vodenje vbrizga avtoplina v realnem času, kar pripomore k najboljšemu izkoristku pri izgorevanju in posledično k bistveno nižji porabi ter minimalni izgubi moči. Izboljšave pa so vidne tudi pri sami montaži sistema v avto in pri kasnejšem vzdrževanju.

Avtoplin center Gen1 vam s svojo mrežo certificiranih avtoservisov po celi Sloveniji zagotavlja, da je predelava avtomobila na plin cenovno ugodna. Poleg hitre in strokovne vgradnje naprave Gen1 vam zagotavljamo tudi kakovosten servisni program ter vzdrževanje, testiranje in svetovanje.

Vabljeni na našo spletno stran!

Gen1 | Predelava na plin, predelava avtomobila, avtoplin, avto na plin - povezave do naše spletne strani: