LPG cena je izredno ugodna

LPG cena je tako zapeljiva, da se vse več voznikov odloča za predelavo vozila na avtoplin. Cena je za približno polovico nižja od cene bencina. Vožnja na avtoplin LPG se tako namreč izredno splača tistim voznikom, ki prevozijo veliko kilometrov. Za njih je avtoplin LPG tako edina logična odločitev, saj je na koncu meseca za njih prihranek zaradi razlike v ceni avtoplina res velik. Vsekakor pa cena avtoplina LPG ni edini razlog, zakaj bi se nekdo odločil za vožnjo na plin.

LPG cena avtoplina


LPG cena je le ena od prednosti

Razumljiva cena predelave avta na avtoplin LPG je le eden od razlogov, zakaj se vam splača vožnja na LPG. Poleg cene avtoplina LPG je ena od največjih prednosti tudi varnost avtoplina LPG. Če namreč pride do prometne nesreče in predrtja tanka, potem plin gori v smeri stran od tanka, torej po istem principu, kot gori plinski gorilnik, zaradi česar je nevarnost za potnike neprimerno manjša, kot bi bila v primeru, če bi šlo za bencinski tank. Bencin je namreč eksplozivno gorivo, ki se razliva in povzroči eksplozijo v stiku z ognjem. Dodatna prednost pa je tudi v tem, ker avtoplin pomeni manjšo obrabo vitalnih delov motorja avtomobila. Tako ne boste prihranili le zaradi res ugodne cena avtoplina, ampak tudi zato, ker bo življenjska doba vašega vozila daljša.

cena plina LPG v Sloveniji


Cena plina LPG je izjemno nizka

Cena avtoplina LPG je približno za polovico nižja v primerjavi s ceno bencina. Tako nizka cena seveda omogoča velikanske prihranke. Poleg tega pa je avto plin dosti manj obremenjujoč tudi za okolje, saj gre za zeleno energijo.

V CENO PLINA LPG NI VRAČUNANA ZGOLJ CENA AVTOPLINA