Zagotovljena majhna poraba goriva

Za vozila na plin je najbolj značilna majhna poraba goriva, ki je tudi tista lastnost, ki uporabnike najbolj prepriča v to, da je predelava na plin pametna odločitev. Poleg tega je seveda pomembnih še nekaj dejstev, in sicer cena predelave, njeno trajanje, vpliv na motor in ostale dele avtomobila ter vpliv takšnega avtomobila na okolje. Predelava običajno traja en delovni dan, uporaba plina ugodno vpliva na motor, obenem pa manj onesnažuje okolje kot bencin ali nafta. In kako majhna je poraba goriva? Je varčna vožnja res ena od bistvenih lastnosti uporabe plina? Preberite spodnje vrstice in se prepričajte.

poraba goriva pri vozil na lpg avtoplinmajhna poraba goriva je zagotovljena


Majhna poraba goriva z večjim učinkom

Dejansko gledano je količina, torej volumen porabljenega goriva malenkost večja, a če ob tem upoštevate ceno bencina in plina, so vozila na plin mnogo varčnejša od klasičnih bencinskih avtomobilov. Majhna poraba goriva je seveda tako kot pri vseh vozilih odvisna tudi od tega, ali je vaša vožnja varčna, saj lahko že s samim načinom vožnje veliko vplivate na porabo bencina. A v splošnem vam lahko brez težav zagotovimo, da je majhna poraba goriva ena od temeljnih značilnosti avtomobila na plin in da boste za gorivo porabili veliko veliko manj. Poleg tega boste prihranili tudi zato, ker uporaba plina podaljša življenjsko dobo motorja za 35 %, podvoji življenjsko dobo katalizatorja in lambda sonde, motorno olje traja dlje - in še okolja ne boste toliko onesnaževali.

MANJŠA PORABA GORIVA Z UPORABO ALTERNATIVNIH GORIV


Varčna vožnja z avtom na plin zagotavlja manjšo porabo goriva

Majhna poraba goriva ob predelavi na plin oziroma ugodne cene plina so glavni vzrok, da se za vozila na plin odloča vedno več ljudi. Cene bencina in nafte se nenehno zvišujejo in sami se lahko prepričate, kako so se zvišale v zadnjih 10 ali 20 letih. Cene plina pa so se zvišale minimalno, strokovnjaki pa za razliko od naftnih derivatov ne pričakujejo bistvene podražitve. Majhna poraba goriva v avtu oziroma poceni transport je posledica dejstva, da je cena plina za približno polovico nižja od cene bencina (trenutno plin stane nekaj več kot 70 centov za liter, bencin pa nekaj več kot 1,4 evra za liter). Številke so jasne in odločitev kot na dlani.