Alternativno gorivo - kako se izračuna poraba utekočinjenega naftnega plina?

Kako prihraniti pri porabi goriva? Veliko voznikov se trudi za manjšo porabo goriva; zdaj je to možno, saj se lahko s predelavo avta na plin izognete visokim cenam bencina!

kako se izračuna poraba različnih vrst goriva?

Alternativno gorivo s številnimi prednostmi - izračunajte si porabo

V najrazvitejših državah Evrope se v zadnjih letih veliko voznikov odloča za predelavo avta na plin. Utekočinjen naftni plin je alternativno gorivo, ki stane veliko manj v primerjavi z bencinom, poleg tega pa velja za okolju prijazno gorivo. Njegove prednosti se kažejo tudi na samem vozilu, predvsem na motorju, saj se njegova življenjska doba po predelavi lahko podaljša celo do 35%. Razlika z bencinom je opazna predvsem pri hladnem pogonu, saj plin ne odstranjuje motornega olja s sten cilindrov, bencin pa ja. Poleg tega avtoplin ne pripomore k nastajanju korozije, ki se ponavadi pojavlja kot posledica prisotnosti aditivov v bencinu. Po predelavi motorja se podvoji življenjska doba katalizatorja kot tudi lambda sonde.

Kako priti do iračuna manjše porabe goriva?

Stroški predelave avta na plin se povrnejo v zelo kratkem času zaradi manjše porabe goriva in znatno nižje cene plina v primerjavi z bencinom. V Sloveniji je cena LPG avtoplina približno 0,82 evrov na liter, medtem ko se cena bencina suče okrog 1,45 evrov na liter. To pomeni, da je avtoplin skoraj pol cenejši od bencina. Če prištejemo zraven še to, da vozilo po vgradnji avtoplina potrebuje manj servisiranja in popravil, se plin kot alternativno gorivo zagotovo splača.

IZRAČUNAJTE PREDNOSTI PORABE najcenejšega pogonskega GORIVA

Alternativno gorivo, ki zagotavlja varnost

Avtomobil na plin je na splošno varnejši od bencinskega. Njegov rezervoar je iz ojačanega jekla, rezervoar za bencin pa iz umetne mase ali plastike. Ob nesreči je torej manj možnosti, da bi se poškodoval, tudi zaradi tega, ker se nahaja v prtljažniku. Naše podjetje vgrajuje patentirano avtoplinsko opremo, ki ima varnostne certifikate v skladu s predpisi EU. Predelava je možna tako pri tovornih kot pri osebnih vozilih. Izračun cene porabe goriva avtomobila na plin je enostaven.

izračun porabe alternativnih goriv

Utekočinjen naftni plin - kako se izračuna poraba zelenega goriva?

Utekočinjeni naftni plin je energetsko učinkovit in okolju prijazen vir energije. Pri izgorevanju avtoplina so emisije škodljivih snovi v primerjavi z bencinom do 50% nižje. Zaradi svojih ekoloških lastnosti je avtoplin pod mejami najstrožjih predpisov EU o izpušnih plinih. Uporaba plina kot alternativno gorivo uspešno preprečuje naraščanje učinkov tople grede, saj vsebuje veliko manjše količine dušikovega dioksida, ogljikovega dioksida in ogljikovodikov kot bencin. Prav tako se nizke emisije poznajo tudi pri manjšanju splošnega onesnaževanja, saj avtoplin oddaja manj toksinov, smoga, ogljikovega monoksida in žveplovega dioksida.