Avto na plin - ekološka in varčna vožnja brez dragega plačila cen goriv

Rast cen pogonskih goriv je voznike spodbudila, da svoje avtomobile vse pogosteje preurejajo za kombinirano uporabo goriv. Ker so alternativni pogonski viri vse bolj iskana rešitev za ohranjanje čistosti našega planeta, se vse bolj uveljavlja okolju prijazen avto plin. Avtoplin, zeleno gorivo, je postal najpomembnejša in najbolj razširjena alternativa klasičnim fosilnim gorivom. Predelava vozila na plin prinaša s seboj nizke stroške goriva, saj so cene goriv v primerjavi s plinom visoke, kar pomeni, da je posledica tudi varčna vožnja.

CENA AVTOMOBILA NA PLIN Z ODŠTETIMI CENAMI GORIV

Hkrati pa avto na plin pripomore k manjšemu onesnaževanju narave, saj je izpust okolju škodljivih snovi tudi za 50 odstotkov manjši. Prav tako pa avto na plin ne povzroča škodljivih emisij ogljikovodikov (HC), žveplovega dioksida (SO2) in ostalih toksinov.

Avto na plin prinaša prednosti tako uporabniku kot samemu vozilu

Avto na plin je priljubljen predvsem zaradi nizkih cen tovrtsnega goriva in manjšega onesnaženja narave, vendar pa predelava vozila na plin prinaša še številne druge prednosti avtoplina. Poleg nizke cene goriva ima avtoplin zaradi svojih lastnosti ugoden vpliv na motor. Ta deluje tišje, njegovi cilindri se manj obrabljajo, motorno olje je bolj trajno, trajnost katalizatorja in lambda sonde pa se podvoji. Tako ima motor daljšo življenjsko dobo. Avto na plin je tudi varnejši od avta, ki za pogonsko gorivo uporablja bencin. Rezervoar za plin ob morebitnih trkih zdrži tudi velike pritiske, saj je izdelan iz okrepljenega materiala. Poleg tega pa ima tudi poseben varnostni ventil. Če do vžiga plina vseeno pride, pa ta zgori v obliki navzgor usmerjenega plamena, kar je varneje od razlitja bencina. Tako da nizka cena goriva ni edini razloga za predelavo na plin.

CENA AVTOPLINA JE V CELOTI VELIKO MANJŠA OD CENE GORIV

Predelava avta na plin je enostavna in hitra, prav tako pa je preprosta tudi uporaba - preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom je samodejno. Cena goriva ni torej edini dejavnik, ampak tudi način vožnje.

visoke cene bencinskih goriv

Predelava vozila na plin možna skoraj pri vseh vozilih - izognite se visokim cenam goriv

Cena predelave vozil na plinse hitro povrne in je možna pri skoraj vseh vozilih. Plinski rezervoarji se navadno vgradijo v prtljažnik nad osjo kolesa, pravokotno ali vzporedno glede na smer vožnje. Rezervoarji v obliki avtomobilske gume se vgradijo v prostor, ki je sicer namenjen rezervni gumi, pritrdijo pa se s posebnimi sponami, ki zagotavljajo njihovo stabilnost. Tako ostane v prtljažniku dovolj prostora.


V povprečju cena avtoplina v Sloveniji letno znaša 60 odstotkov cene bencinskih goriv, kar še vedno kaže na stimulativno uporabo tega energenta za pogon vozil.

zakaj plačevati drage cene goriv, če se lahko odločite za predelavo avtomobila na plin

Bodite ekološki, odločite se za avtomobil na plin in stopite v stik z nami. Gen1 vas vabi tudi na spletno stran! Zaradi vse večjih cen goriv, vam bo hvaležna tudi vaša denarnica.