Avtoplin: kje so črpalke, kakšna je cena avtoplina lpg in kam na servis vozila?

Avtoplin je alternativno gorivo, ki je v tem trenutku najbolj ekonomično, hkrati pa tudi izjemno ekološko gorivo. Utekočinjeni naftni plin predstavlja odlično rešitev tako za vašo denarnico kot tudi za okolje. Gre za enega najbolj energetsko učinkovitih in okolju prijaznih energentov. Avtoplin se pridobiva iz zemeljskega plina ali pa pri predelavi surove nafte. Pri izgorevanju avtoplina so emisije škodljivih snovi (CO, HC, NOX in HC+NOX) v primerjavi s klasičnimi motorji na bencinski pogon tudi do 50 % nižje, s tem pa so tudi pod mejami najstrožjih predpisov EU o izpušnih plinih. Mnogi se odločajo za predelavo vozil na avtoplin, pri tem pa se sprašujejo tudi, kjer so črpalke. Naj vas pomirimo. Črpalke za avtoplin so danes že praktično povsod. Cena avtoplina lpg je ugodnejša kakor cena ostalih energentov. Naše podjetje ukvarja z avto servisno dejavnostjo, v sklopu katere svojim strankam med drugim nudimo servis in vzdrževanje vozil, nakup in prodaja rabljenih vozil, brendiranje vozil, vgradnjo in servisiranje avtoplinskih sistemov različnih proizvajalcev. Prav tako pa vam priskrbimo vso potrebno dokumentacijo za homologacijo vozila na avtoplin.

avtoplin servis cena


Vgrajujemo visokotehnološko avtoplinsko opremo

V našem podjetju imamo lastno raziskovalno skupino in smo vgrajevalec visokotehnološke avtoplinske opreme. Tehnologijo smo sorazvili in je zaščitena s patentom. Razvili smo lastne dele sistema, ki prinašajo izboljšave tako pri delovanju samega sistema kot tudi pri enostavnosti montaže. Ravno zanesljivost in robustnost izvedbe ter prihranki iz naslova delovanja, enostavna montaža sistema in kasnejše vzdrževanje predstavljajo ključne prednosti naprave za krmiljenje vozil na avtoplin. Sistem po optimiranem, samonastavljivem postopku omogoča vodenje vbrizga avtoplina v pravem času, kar omogoča najboljši izkoristek pri izgorevanju in posledično bistveno nižjo porabo in minimalno izgubo moči. Na tehnologijo vam nudimo 8 letno garancijo. Ponujamo vam tudi servis za avtoplin vozila ter uredimo vse potrebno za homologacijo vašega vozila.


Prednosti avtoplina

Avtoplin ima številne prednosti. Alternativno pogonsko gorivo za osebna in tovorna vozila predstavlja odlično rešitev tako za vas kot za okolje. Sistemi za predelavo na avtoplin se uporabljajo od sredine prejšnjega stoletja, tehnologija pa je medtem naredila ogromen napredek, tako da se danes lahko na avtoplin predelajo skoraj vsi motorji. Na letnem povprečju cena avtoplina znaša v Sloveniji 50 % cene motornih bencinov, kar še vedno kaže na stimulativno uporabo tega energenta za pogon vozil. Ena izmed prednosti avtoplina, poleg ugodne cene, je tudi ta, da uporaba avtoplina podaljša življenjsko dobo motorja.

lpg avtoplin črpalke


Avtoplin ugodno vpliva na motor vozila

Tukaj je nekaj pozitivnih vplivov na motor vozila: tišji in mirnejši tek motorja, življenjska doba motorja se poveča za okoli 35 %, popolno zgorevanje zmesi plin-zrak v cilindrih motorja ne vodi do izgub goriva v izpušnih plinih, večja trajnost motornega olja (dlje časa zadržuje lastne karakteristike, ker se ne razgrajuje z bencinom), ne dopušča nastajanja korozije, ki nastane zaradi prisotnosti aditivov, ki se dodajajo bencinu zaradi izboljšave njegovih lastnosti, podvoji se življenjska doba katalizatorja in lambda sonde, čistejši izpušni plini. Pri uporabi avtoplina se moč motorja pri najnovejših sistemih z direktnim vbrizgom plina zmanjša za 2 %. Pri normalni vožnji se razlika ne zazna, če pa takoj potrebujemo maksimalno moč motorja, lahko med vožnjo s pritiskom na tipko preklopimo na bencin in potem spet nazaj na plin.

CENA SERVISA AVTOPLIN VOZIL JE POVSEM KONKURENČNA


Črpalke za avtoplin

Veliko ljudi se sprašuje, kje bodo točili avtoplin v svoje predelane avtomobile. Naj vas potolažimo. Črpalke za avtoplin se nahajajo praktično povsod. V Sloveniji je kar 87 plinskih črpalk, pa tudi v sosednjih državah jih ne manjka. Plinska črpalka je navadno posebej označena že pri uvozu na črpalko, zato jih boste zlahka našli. Pri avtomobilih na plin se vam ni treba bati, da bi naenkrat ostali brez goriva - poleg tega, da so plinske črpalke tako rekoč na vsakem koraku, ima avto dva rezervoarja in če vam zmanjka plina, zlahka preklopite na bencinski pogon.