Avtoplin je čedalje bolj razširjeno pogonsko gorivo po celi Evropi

Avtoplin se pridobiva na dva načina: iz zemeljskega plina ali pri predelavi nafte. Je energent, ki je energetsko zelo učinkovit in prijazen okolju. Škodljive emisije so pri izgorevanju avtoplina skoraj za 50% nižje kot pri izgorevanju fosilnih goriv kar ustreza strogim EU standardom. Avtomobili se predelujejo na avtoplin že kar nekaj časa, je pa tehnologija v letih tako napredovala, da se v današnjem času lahko predela vsak motor. V Evropi je predelanih avtomobilov zelo veliko, največ jih je v Nemčiji, Italiji in na Nizozemskem. Posledično je mreža črpalk, kjer nudijo utekočinjen naftni plin zelo dobro razvejana. Vseh plinskih črpalk je v Evropi že več kot 40 000. Cena utekočinjenega naftnega plina je za 50% nižja od cen fosilnih goriv kar poleg ostalih prednosti še dodatno pripomore k priljubljenosti utekočinjenega naftnega plina. Avtoplin ima zaradi svojih odličnih lastnosti več pozitivnih učinkov na motor. Ti se kažejo kot daljša življenjska doba, mirnejši in tišji tek motorja, dlje uporabno motorno olje, katalizatorju in lambda sondi se podvoji življenjska doba. Tudi korozija, ki jo povzročajo aditivi v bencinu, ne nastaja več pri uporabi avtoplina. Mogoča je predelava bencinskih in dizelskih motorjev, cenovno gledano pa se trenutno izplača samo predelava bencinskega motorja.

NAJBOLJŠI AVTOPLIN SISTEM ZA ZMANJŠANJE PORABE GORIVA


Predelavo vašega vozila na avtoplin vam opravimo hitro in strokovno, nudimo tudi servis

Naš najboljši avtoplin sistem je sestavljen iz uperjalnika, ki skrbi za pretvorbo goriva iz tekočega v plinsko agregatno stanje, ECU računalniške enote in elektronike, ki združujeta funkcije za optimalno delovanje motorja ter tipke, ki je nadzorna enota saj omogoča izbiro goriva bencin ali avtoplin. Naša plinska tehnologija GEN1 omogoča natančen in avtomatski vbrizg utekočinjenega naftnega plina kar pomeni manjšo izgubo moči in bistveno manjšo porabo goriva. Lasten razvoj najboljše tehnologije pomeni optimalno tehnično podporo. Najnovejša elektronika za krmiljenje, ki jo sistem uporablja omogoča avtomatičen nadzor nad delovanjem. V prtljažnik oziroma v prostor za rezervno kolo vgradimo nov rezervoar za avtoplin, ki je prilagojen vsakem vozilu posebej. Utekočinjen naftni plin se preko napeljave, ventilov in uparjalnika pretvori v plin, vbrizgalna naprava pa ga brizga v motor. Točilno mesto se lahko naredi poleg odprtine za točenje bencina ali pod registrsko tablico. Če se odločite za našo tehnologijo GEN1, vam nudimo tudi prevzem vozila na vašem domu ter naše nadomestno vozilo za čas predelave kar traja običajno en dan. Nudimo tudi ugodne cene in različne plačilne pogoje, vključno z EKO kreditiranjem in plačevanjem na položnice. Homologacija avtoplina je enostavna, strošek homologacije vam podarimo.

najboljši avtoplin sistem


Nudimo servisiranje vašega vozila, ki je predelano na avtoplin

Servisi vozil predelanih na utekočinjeni naftni plin so cenejši, saj zaradi manjše obrabe motorja servisa ne potrebujemo tako pogosto kot jih potrebujemo za avtomobile na fosilni pogon. Servisno mrežo imamo razvejano po celi Sloveniji. Na našem servisu v Velenju vam nudimo cenovno ugodno vzdrževanje in servisiranje vozil, brendiranje vozil, prodajo in nakup vozil, ter vgradnjo in servisiranje različnih avtoplinskih naprav. Na vozilu lahko popravimo razne okvare motorja, pregledamo in popravimo zavore, zamenjamo svečke, amortizerje in podobno. V sklopu servisa nudimo tudi vulkanizerske storitve kot so montaža in centriranje pnevmatik. Naši serviserji opravljajo storitve strokovno in hitro.

črpalke na avtoplin (cena)


Cena avtoplina, ki ga dobite na klasičnih črpalkah je za polovico nižja od cene bencina

Naše stranke poleg vseh prednosti naše najboljše GEN1 tehnologije zanima tudi kje lahko svoje predelano vozilo napolnijo oziroma kje so plinske črpalke. Utekočinjen naftni plin dobite že skoraj na vseh klasičnih bencinskih črpalkah, kjer imajo posebej označene črpalke za plin. Črpalke za avtoplin so v današnjem času že skoraj v vseh slovenskih mestih, saj jih je že 129, stalno pa se gradijo tudi nove plinske črpalke. Tako da ni bojazni, da bi ostali brez goriva. V primeru, da vam utekočinjenega naftnega plina zmanjka, črpalka pa je zaprta, imate še vedno možnost preklopa na klasično gorivo. Je pa obisk avtoplinkse črpalke s predelanim vozilom prijetnejši, saj boste za utekočinjen naftni plin odšteli občutno manj v primerjavi s klasičnim bencinom.