Poraba goriva - zmanjšajte stroške za nakup goriva s predelavo vozila na avtoplin

Kako zmanjšati porabo goriva, je vprašanje, ki si ga danes postavlja vse več voznikov in voznic. Ker cene pogonskih goriv, kot sta bencin in dizel, praviloma rastejo, cene plina v Sloveniji pa ostajajo nizke, se vse več ljudi odloča, da bo svoje vozilo predelalo za kombinirano uporabo goriv - bencina in plina. Zaradi nizke cene plina se zmanjšajo mesečni stroški za nakup oz. porabo goriva za avto na plin pa je investicija, ki se vam bo tudi kmalu povrnila. Povprečno se to zgodi že po 20 tisoč prevoženih kilometrih, saj predelava avta na cenejši plin prinaša do 50 odstotkov cenejšo vožnjo.

cene pogonskih goriv za avto


Ker je avtoplin tudi zeleno gorivo, z vgradnjo avtoplina prispevamo k čistejšemu okolju. Pri izgorevanju plina za avto namreč nastaja manj okolju škodljivih emisij, kot sta dušikov oksid in ogljikov monoksid. Čistejše izgorevanje avtoplina in s tem tudi manjši izpust škodljivih snovi v ozračje ohranja naš planet čistejši. Poraba tega zelenega goriva pa blagodejno vpliva tudi na samo vozilo - vitalni deli motorja se manj obrabljajo in delujejo bolje, zato je tudi njihova življenjska doba daljša.

Poraba goriva nekoliko večja, a se predelava vozila na avtoplin kljub temu izplača

Vgradnja plina v avto je možna pri skoraj vseh vozilih na bencinski pogon, prav tako je vgradnja avtoplina možna pri avtomobilih na dizelski pogon, a je cenovno manj ugodna. Novejša tehnologija omogoča vgradnjo avtoplina praktično v vsa vozila. Je pa sama vgradnja plina povsem preprosta operacija. Dela potekajo ob motorju, bencinski del ostane nedotaknjen, dogradijo pa se sistem vbrizgavanja plina, uparjalnik, napeljava in rezervoar. Tega navadno namestimo v prtljažnik, v prostor, namenjen rezervnemu kolesu.

Ker se avtoplin nahaja v rezervoarju, ki je izdelan iz precej bolj trdnega materiala kakor bencinski rezervoar, v primeru trkov ali nesreče zdrži tudi zelo velike pritiske. Uhajanje plina pa preprečuje tudi poseben varnostni ventil. Vse skupaj torej zagotavlja, da je avto na plin izredno varno vozilo.

Kako zmanjšati porabo goriva?


Zaradi manjše količine kemično vezane energije v avtoplinu je poraba goriva v primerjavi z bencinom sicer nekoliko večja, nekoliko pa se zmanjša tudi moč motorja. Kljub temu, da je povprečna poraba goriva pri vozilih na avtoplin večja, pa so stroški po zaslugi nižje cene plina še vedno nižji kot pri vožnji z bencinom. O tem se boste lahko prepričali ob vsakem obisku črpalke za avtoplin.

Cene pogonskih goriv se razlikujejo glede na ponudnika in lokacijo

Vse višje cene pogonskih goriv so torej marsikaterega voznika spodbudile, da je svojega jeklenega konjička predelal na kombinirano uporabo goriv. Cene pogonskih goriv v Sloveniji niso več v celoti regulirane, kar pomeni, da se cene ob avtocestnem križu in hitrih cestah lahko glede na ponudnika in lokacijo razlikujejo. Informacije o ceni pogonskih goriv v evropskih državah, ki so na voljo, so informativne narave, saj se v večini tujih držav cene pogonskih goriv med različnimi ponudniki in različnimi lokacijami lahko močno razlikujejo.

KAKO DO CENEJŠE POVPREČNE PORABE GORIVA?

Do manjše porabe goriva z GEN1

Ob številnih prednostih, ki jih zagotavlja avtoplin, torej ni presenetljivo, da se v Sloveniji vse več voznikov odloča za predelavo vozila. Vgradnja plina v vozilo je storitev, ki jo nudi vse več podjetij, med njimi tudi podjetje GEN1, vrhunski strokovnjaki za predelavo vozila na plin. Predelava avtomobila na plin bo v našem podjetju potekala strokovno, hitro in enostavno, predvsem pa ugodno.

Naj vas prepriča nizka cena avtoplina, manjša poraba goriva in ekološka ozaveščenost. Odločite se za predelavo vašega vozila in izberite najboljši avtoplin sistem podjetja GEN1 d.o.o.
Vabljeni.