Plin avto - vozilo, ki zagotavlja varčno in okolju prijazno vožnjo

Namesto klasičnega goriva danes vedno več voznikov za vožnjo uporablja plin. Avto, ki uporablja tovrstno gorivo, je v primerjavi z bencinskim energetsko učinkovitejši in okolju prijaznejši. V primerjavi z bencinom je avtoplin za polovico cenejši, kar pomeni, da predelava vozil na avtoplin zagotavlja tudi do 50 odstotkov cenejšo vožnjo. Vgradnja avtoplina pa prinaša še številne druge prednosti. Med njimi je manjša onesnaženost okolja, saj se pri izgorevanju v ozračje spušča precej manj škodljivih emisij.

Zaradi svojih lastnosti ima plin tudi ugoden vpliv na motor, za kar vam bo vaš avto zelo hvaležen. Motor bo deloval tišje, njegovi cilindri se bodo manj obrabljali, motorno olje bo bolj trajno, dlje bosta delovala tudi katalizator in lamda sonda. Motor bo tako imel daljšo življenjsko dobo.

Avto na plin - po predelavi se lahko pojavijo težave z ventili

Uporaba avtoplina ima torej blagodejne učinke na motor, kljub temu pa se lahko zgodi, da ima avto na plin težave po predelavi. Največkrat se pojavljajo pri ventilih, pri šobah za vbrizg bencina in pri vžigalnih svečkah, a večinoma le v primerih, ko gre za motorje s slabo načrtovanimi in izdelanimi sedeži ventilov. Slab izbor materialov, ki so lahko ali premehki ali preveč podobni, povzroči slabšo odpornost na trenje, plastično preoblikovanje in mikrozvare. Večje število ventilov v glavi motorja se lahko načeloma bolj uspešno upira obrabi, če le niso izdelani iz premehkih materialov.


Najboljša rešitev za preprečitev teh težav je vgradnja kakovostnih materialov, v večini primerov pa je lahko težava uspešno odpravljena že z dodatnim mazanjem ventilov.

VGRADNJA AVTOPLINA

Vsekakor vam svetujemo, da se pred predelavo posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo svetovali, ali je v vaš tip vozila primerno vgraditi napeljavo za avtoplin, obenem pa bodo poskrbeli, da bo predelava na avtoplin strokovna in zanesljiva. Vaš avto na plin bo tako deloval brez vsakršne težave.

Predelava vozil na avtoplin - investicija, ki se kmalu povrne

Predelava vozil na avtoplin je naložba, ki se vam povrne že po 20.000 prevoženih kilometrih. Če imate nov avto in prevozite letno vsaj 40.000 kilometrov, se vam investicija povrne že v enem letu. Predelava vozila je enostavna in hitra, preprosta pa je tudi uporaba sistema - preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom je samodejno.

Zato nikar ne odlašajte in nas obiščite. Za predelavo na plin vam bosta hvaležna tako avto kot vaša denarnica.

Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Gen1 | Plin avto, avto na plin težave, predelava vozil na avtoplin - povezave do naše spletne strani: